ΑρχικήΕπικαιρότηταΠροειδοποίηση Τσατραφύλλια: «Ερχεται καιρός τύπου Hot-Dry-Wind - Οι δυσμενείς περιοχές που κινδυνεύουν...

Προειδοποίηση Τσατραφύλλια: «Ερχεται καιρός τύπου Hot-Dry-Wind – Οι δυσμενείς περιοχές που κινδυνεύουν για πυρκαγιές»

Νέα προειδοποίηση για τον καιρό των επόμενων ημερών έκανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί για συνθήκες οι οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για φωτιές, καθώς θα επικρατεί ένας συνδυασμός καύσωνα, ξηρασίας και ισχυρών ανέμων.

«Καιρός τύπου Hot-Dry-Windy”! Δυσμενείς θα είναι πυρομετεωρολογικές συνθήκες τις επόμενες ημέρες (τουλάχιστον μέχρι τέλους εβδομάδας) για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα σημειωθούν (5-8 πάνω από τα κανονικά), των ισχυρών βοριάδων που θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη και των θερμών και ξηρών συνθηκών που επικρατούν. Μην ξεχνάμε και την ανομβρία που είχαμε φέτος για αρκετές περιοχές με αποτέλεσμα τα εδάφη να στερούνται απαραίτητης υγρασίας» αναφέρει στην ανάρτησή του και στη συνέχεια αναφέρει τις περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο.

«Οι περιοχές με τις πλέον δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες περιλαμβάνουν την Αττική, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αργολίδα,την Κορινθία τη Λακωνία και τα νοτιότερα τμήμα της Μαγνησίας,τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο».