Προχωρούν οι μπουλντόζες τις εργασίες στις κλειστές δομές – Νέα επίθεση των ΜΑΤ (video)

16 mins read

Οι εργασίες για την κατασκευή της νέας κλειστής δομής στη Χίο ξεκίνησαν, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, με τα ΜΑΤ ρίχνουν ακόμη και νωρίς το απόγευμα χημικά και καπνογόναστους διαδηλωτές στην περιοχή του «17».

Σύμφωνα με μαρτυρίες που δημοσιεύει το PolitisChios.gr, ενώ η διαδήλωση γινόταν ειρηνικά, οι περίπου 300 άνδρες των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια την ρίψη χημικών στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ήδη από τα ξημερώματα της Τρίτης, έφτασαν στη Χίο και στη Λέσβο, τα μηχανήματα, πιάνοντας ήδη δουλειά στη Χίο.

Τα μηχανήματα του στρατού ξεκίνησαν τις εργασίες υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο.

Δείτε το βίντεο με τις εργασίες που έχουν ξεκινήσεις για την κατασκευή του χώρου της κλειστής δομής.

Υπενθυμίζεται πως στα δύο νησιά, κατά την διάρκεια της νύχτας, έλαβαν χώρα επεισόδια, όταν μια ομάδα κατοίκων αντιλήφθηκε την άφιξη των μηχανημάτων για τις εργασίες των κλειστών δομών.

Συγκεκριμένα, στη Χίο, στη θέση Πιτυός, οι δυνάμεις και τα μηχανήματα του στατού δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ και αυτοσχέδιες ρουκέτες, τις οποίες και η αστυνομία συνέλεξε.

87474144_2770693843247741_7544005099308187648_n

87477738_2660208280883311_513078721620475904_n

Παράλληλα, η κυβέρνηση δηλώνει ανυποχώρητη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι  η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το σχέδιο της για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο «είναι προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών».

Μάλιστα ο κ Πέτσας απευθυνόμενος στους κατοίκους των νησιών όπου θα φιλοξενήσουν τις νέες κλειστές δομές ζήτησε τη συμβολή τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλούμε τους πολίτες και τις τοπικές αρχές να μας εμπιστευτούν. Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες ανοιχτές δομές θα κλείσουν» δίνοντας παράλληλα το στίγμα πως θέληση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής των νέων δομών.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «Με πυξίδα όλα αυτά τα πλεονεκτήματα των κλειστών δομών, η Κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του σχεδίου της. Το σχέδιο αυτό είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους, ότι θέματα όπως ο κορωνοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή, και όχι σε μία άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί ‘’υγειονομική βόμβα’’. Καλούμε τους πολίτες και τις τοπικές Αρχές να μας εμπιστευτούν: οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες, ανοιχτές, δομές θα κλείσουν».

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα