ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο τελευταίο αντίο στον ήρωα πιλότο Στάθη Τσιτλακίδη– Στην εκκλησία Μητσοτάκης...

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα πιλότο Στάθη Τσιτλακίδη– Στην εκκλησία Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου- Τραγική φιγούρα η αρραβωνιαστικιά του

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο Νευροκόπι σήμερα ενώ με απόφαση του δημάρχου έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος έτσι ώστε σήμερα να είναι ημιαργία και όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να βρεθούν στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με χειροκρότημα και πένθιμους ύμνους οδηγήθηκε το φέρετρο στην εκκλησία – «Ψηλά, ψηλά», ψιθύριζε η μάνα του 31χρονου πιλότου.

Μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας η σορός του Στάθη Τσιτλακίδη μεταφέρεται πεζή στα κοιμητήρια του χωριού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Τον μοναδικό επικήδειο για τον σμηναγό Τσιτλακίδη θα εκφωνήσει ο συνάδελφός του που μετέφερε το ξίφος και το πηλήκιο του αδικοχαμένου ιπτάμενου στην εκκλησία στο Νευροκόπι και ο οποίος θα ήταν αυτός που θα πάντρευε τον Στάθη με τη σύντροφό του, Μαρία. Τραγικές φιγούρες τόσο οι γονείς του όσο και η αρραβωνιαστικιά του η οποία κρατά στα χέρια της μία κοινή του φωρογραφία.

 

 

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας  παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Στο Νευροκόπι, γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, σμηναγός – κυβερνήτης του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Από το πρωί ο Ιερός Ναός γέμισε στεφάνια. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχώρισαν ήταν του Α.Σ. Άρη που ήταν η αγαπημένη ομάδα του πιλότου. Πολλά είναι και τα στεφάνια πολιτικών, μεταξύ αυτών και του προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.α.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης έχασε τη ζωή του, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί το ονοματεπώνυμό του πιλότου είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

 

Ένα συγκινητικό μήνυμα του αφιέρωσε ένας φίλος του: “Του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται”

Πέτα όσο πιο ψηλά μπορείς γλυκέ μου φίλε…