ΑρχικήΕπικαιρότηταΠυροσβεστική: 88 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες στη χώρα- 8 μποφόρ στο...

Πυροσβεστική: 88 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες στη χώρα- 8 μποφόρ στο Αιγαίο τη Δευτέρα

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις φωτιές στη χώρα κι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του Απρίλη.

Συνολικά 88 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (από τις 18:00 χθες μέχρι τις 18:00 σήμερα),σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Από αυτές οι 80 κατασβέστηκαν άμεσα στο πρώτο στάδιο εκδήλωσής τους και οι 8 ήδη αντιμετωπίζονται αυτή την ώρα.

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής

Νωρίτερα σήμερα, πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 15:45 σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Ισχυροί άνεμοι τη Δευτέρα στη χώρα- Η πρόβλεψη της ΕΜΥ 
Στην Κρήτη και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στο Αιγαίο τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.