Reuters: Έλληνες ερευνητές κοντά σε φθηνό μοριακό τεστ με 90% επιτυχία

9 mins read

Σύμφωνα με το Reuters, Έλληνες ερευνητές βρίσκονται κοντά στη δημιουργία ενός φθηνού μοριακού τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

«Η Ελλάδα χρησιμοποιεί επί του παρόντος διαγνωστικά κιτ που εισάγονται από διάφορους προμηθευτές στο εξωτερικό. Η πιθανή νέα δοκιμή θα χρησιμοποιούσε δείγματα ρινικού επιχρίσματος, ανέφεραν δύο ερευνητές και θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα “στο επόμενο μέλλον”», επισημαίνει το δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι οι εν λόγω επιστήμονες ζήτησαν ανωνυμία λόγω της ευαισθησίας του εγχειρήματος.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η δοκιμή τους είχε ποσοστό ακρίβειας άνω του 90% και πως ερευνητικά κέντρα και τουλάχιστον δύο ελληνικά πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο συμμετέχουν στο έργο, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Πρόσθεσαν πως διεξήχθη επίσης έρευνα για το πώς τα αντισώματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια πιθανή θεραπεία.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ όπου μεταξύ άλλων είπε: «Δεν θα εξαρτηθούμε από τεστ από το εξωτερικό και πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την έρευνα για πρωτόκολλα θεραπείας».

Μεταξύ άλλων το Reuters τονίζει ότι η Ελλάδα προχώρησε γρήγορα στον περιορισμό της πανδημίας ξεκινώντας με lockdown τον Μάρτιο, καταγράφοντας λιγότερες από 4.000 περιπτώσεις και λιγότερους από 200 θανάτους.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα