ΑρχικήΕπικαιρότηταΡιχάρδος: Διατάχθηκε περαιτέρω ανάκριση για την κατηγορία της λαθρεμπορίας

Ριχάρδος: Διατάχθηκε περαιτέρω ανάκριση για την κατηγορία της λαθρεμπορίας

Ανοίγει ξανά ο φάκελος με την υπόθεση που είχε πρωταγωνιστή τον γνωστό ενεχυροδανειστή, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε την περαιτέρω ανάκριση που αφορά  το σκέλος της λαθρεμπορίας, είδηση που επιβεβαιώνεται και από τον συνήγορο του ενεχυροδανειστή, Πέτρο Πανταζή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις αρχές Οκτωβρίου, ο εισαγγελέας πρότεινε την πλήρη απαλλαγή του Ριχάρδου από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ενώ με την ίδια πρόταση είχε εισηγηθεί απαλλαγή και των 62 κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η ιστορία του Ριχάρδου άρχισε να ξεδιπλώνεται το καλοκαίρι του 2018. Στην Ασφάλεια φθάνει μια πληροφορία που αναφέρεται στο Ριχάρδο Μυλωνά αλλά και σε έναν συνταξιούχο κοσμηματοπώλη και υποστήριζε έλεγε ότι πίσω από νομιμοφανείς επιχειρήσεις έβγαζαν λαθραία χρυσό και πανάκριβα ρολόγια στο εξωτερικό. Ο Ριχάρδος μπαίνει στο στόχαστρο των Αρχών, καθώς υπήρχε και προηγούμενο.

Κλιμάκιο αστυνομικών παρακολουθεί καθημερινά τον Ριχάρδο καταγράφοντας όλες του τις κινήσεις. Ένα δεύτερο κλιμάκιο που το έπαιζαν λογιστές, παρακολουθούσαν τις κινήσεις του συνταξιούχου κοσμηματοπώλη και των δύο γιων του που κινούσαν τα νήματα.

Δύο σύμφωνα με την Αστυνομία εγκληματικές οργανώσεις με κύκλο εργασιών καθημερινά πάνω από 400.000 ευρώ από τις οποίες το μεγαλύτερο κομμάτι έπαιρνε η ομάδα Ριχάρδου.

Ο Ριχάρδος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς,  χρησιμοποιούσε τα 88 δικά του καταστήματα και 42 άλλα ενεχυροδανειστήρια σε όλη τη χώρα, αρπάζοντας κοσμήματα σε τιμές εξευτελιστικές.

Οι αστυνομικοί καταγράφουν κάθε κίνηση και σημειώνουν και τις καθημερινές επισκέψεις στα δύο χυτήρια των οργανώσεων στη Στουρνάρη. Η χλιδάτη ζωή με τις βίλες στην Μύκονο και τις πανάκριβες Mercedes, τους πείθουν ότι έβγαλαν λαυράκι.

Μετά την ανακοίνωση της υπόθεσης επισήμως από την Αστυνομία- μέχρι και ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις στην Βουλή για την υπόθεση- η δικογραφία αρχίζει να καταρρέει.

Οι κατηγορούμενοι αφήνονται ελεύθεροι ενώ τον Οκτώβριο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών να μην διατυπωθεί καμία κατηγορία σε βάρος του Ριχάρδου.

Μια πρόταση που όμως δεν έγινε τελικά δεκτή από το Συμβούλιο που με βούλευμα διέταξε την περαιτέρω κύρια ανάκριση για την λαθρεμπορία.