ΑρχικήΕπικαιρότηταΣάμος: Διάσωση 36 ατόμων από το Λιμενικό - Ανάμεσα τους κι ένα...

Σάμος: Διάσωση 36 ατόμων από το Λιμενικό – Ανάμεσα τους κι ένα μωρό (video)

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “ΝΗΣΑΚΙΑ” βορειοανατολικά της Σάμου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος  εντόπισε στην εν λόγω περιοχή πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Στη θέα του περιπολικού σκάφους, οι ανωτέρω έπεσαν στη θάλασσα, ενώ η λέμβος άρχισε να βυθίζεται. Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλεξε τριάντα επτά  άτομα, δύο εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις τους (1 γυναίκα και 1 ανήλικο), ενώ διενεργήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης, με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεων του ανήλικου.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Βαθέος  Σάμου. Στη συνέχεια δέκα αλλοδαποί (3 γυναίκες, 3 άνδρες και 4 ανήλικα), μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας που είχε απολέσει τις αισθήσεις της. Οι υπόλοιποι είκοσι επτά (27) αλλοδαποί (5 γυναίκες, 8 άνδρες και 14 ανήλικα) παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.