Σε ασφυκτικό κλοιό τα νοσοκομεία στην Αττική – Τι είπε ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας

10 mins read

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Στέλιος Λουκίδης, Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, και πνευμονολόγος «Αττικόν».
Τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη χαλάρωση, στις 8 Φεβρουαρίου, με άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει αυξηθεί σημαντικά. Την ίδια στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση, με τις μονάδες ΜΕΘ να γεμίζουν σε ανησυχητικό βαθμό.
Ο κ. Λουκίδης, Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγος ο ίδιος στο «Αττικόν». μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την επικρατούσα κατάσταση.
«Υπάρχει ένας πόλεμος αυτή την στιγμή, μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η Αττική δεν το έχει ξαναζήσει αυτό από την αρχή της πανδημίας», σημείωσε, αναφέροντας ότι άπαντες προσπαθούν να βρουν λύσεις.
«Δεν είμαστε στο επίπεδο να εγκαταλείψουμε τον αγώνα επειδή βρισκόμαστε σε ένα επιπεδο πίεσης. Είναι ίσως η πιο δύσκολη βδομάδα, αυτή και η επόμενη για το σύστημα υγείας στην Αττική, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, να υπερβούμε το άγχος.», τόνισε.
«8 το πρώι με 8 το πρώι έχουμε εφημερία στο Αττικόν. Η εφημερία θα είναι δύσκολη, όπως και η προηγούμενη όπου αναγκάστηκε να ανοίξει ένα τμήμα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουμε τα περιστατικά. Όπως δούλεψε νέα πτέρυγα Covid την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι θα γίνει κι αυτή. Το πρόβλημα είναι τα άλλα περιστατικά. Πρέπει να δουλέψουμε σε δύο κατευθύνσεις. Είναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά με προσπάθεια θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε.

Facebook Comments