ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε εξέλιξη η νέα φωτιά στα Βίλια: Εκκενώνονται οικισμοί- Κοντά σε σπίτια...

Σε εξέλιξη η νέα φωτιά στα Βίλια: Εκκενώνονται οικισμοί- Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Μαίνεται η νέα φωτιά στα Βίλια, που ξέσπασε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα, σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Το μέτωπο της φωτιάς, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και τώρα εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χλμ.

https://www.youtube.com/watch?v=2Am-g4IXuLg&feature=emb_title

Οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών Βίλια και Προφήτη Ηλία.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις: 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε πριν από λίγο, ότι το μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και τώρα εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χλμ.

«Οι ισχυροί άνεμοι είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς είναι υπεράνθρωπες.

 

Πάνω από 94.000 στρέμματα η καμένη γη

Υπενθυμίζεται ότι η καμένη γη στη Δυτική Αττική, ξεπέρασε τα 94.000 στρέμματα, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση. Συγκεκριμένα, όπως έδειξε ο δορυφόρος με βάση το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicusς, που ενεργοποίησε σχεδόν από την αρχή της πυρκαγιάς η Πολιτική Προστασία, το Σάββατο 21-8-2021 και τοπική ώρα 11.38, ο δορυφόρος κατέγραψε ακριβώς 94.324 στρέμματα (9.424,4 εκτάρια).