ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον ένα χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, πραγματικές αυξήσεις μισθών και όχι αυξήσεις κοροϊδιας» η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί αυτή την ώρα απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος διεκδικώντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας».

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών».

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ