Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά – Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο «αντίο»

31 mins read

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα (27.10.2021) τη Φώφη Γεννηματά.

Δείτε Live

Λίγο πριν τις 8:20 η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών όπου και από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Από νωρίς βρέθηκε στο παρεκκλήσι για να προσκυνήσει τη σορό της Φώφης Γεννηματά η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι ο Γιώργος Παπανδρέου, η Νάντια Γιαννακοπούλου και οι άλλοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ μπήκαν στο παρεκκλήσι για να προσκυνήσουν τη σορό του προέδρου του κόαμματος.

«Δεν έχω λόγια», ήταν οι τρεις λέξεις που ψέλλισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο μοναδικός από τους βουλευτές που περνώντας από τους δημοσιογράφους έκανε μια δήλωση.

Αμέσως μετά έφτασαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Πέραν από τον πολιτικό κόσμο, στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκεται και πλήθος πολιτών για να πει το τελευταίο αντίο στη σπουδαία πολιτικό.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Τα τελευταία λόγια της στους συνοδοιπόρους της στο κόμμα

Συντετριμμένoς είναι ο πολιτικός κόσμος από τον πρόωρο χαμό της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Συνοδοιπόροι της στο κόμμα αποκαλύπτουν τα τελευταία λόγια που τους είπε η Φώφη Γεννηματά.

«Μου ξέφυγε ο μπαγάσας αλλά θα τον νικήσω» ανέφερε στον Μανώλη Όθωνας, στενό συνεργάτη της και διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου.

«Γνωρίζω ότι την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, την επόμενη που μπήκε στον Ευαγγελισμό, όταν με φώναξε να μου ανακοινώσει το πρόβλημα και να γράψουμε τη δήλωση με την οποία αποχώρησε από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, μου είπε ότι «Μανώλη, εγώ 14 χρόνια παλεύω. Το διαχειρίστηκα, το διαχειρίζομαι, μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω». «Ήταν αποφασισμένη να τον νικήσει», ανέφερε ο στενός συνεργάτης της.

«Δεν μπορώ να δώσω δυο μάχες μαζί»

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είπε ότι η ίδια όταν μπήκε το βράδυ στο νοσοκομείο, πίστευε ότι θα την διώξουν οι γιατροί, γι΄ αυτό και είπε σε συνεργάτη της να μην ακυρώσει μια τηλεοπτική εμφάνιση που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα, αναμένοντας ότι θα βγει από το νοσοκομείο και θα μπορέσει να είναι συνεπής.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αποκάλυψε ότι ζήτησε ακόμη και από τον ίδιο ή άλλους στενούς συνεργάτες της να μην την επισκεφθούν στο νοσοκομείο, ενώ όταν ενημερώθηκε από τους γιατρούς για τη σοβαρότητα της κατάστασης της, είπε «έχω να δώσω δύο μάχες: μια πολιτική και μία για την υγεία μου, δεν μπορώ να δώσω και τις δύο», δηλώνοντας την απόσυρσή της από τις εσωκομματικές εκλογές.

«Είμαι καλύτερα»

Το τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξε με την Φώφη Γεννηματά δημοσιοποίησε η πρώην Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη. «Είμαι καλύτερα» ήταν η απάντησή της, σε ερώτηση για το πώς είναι.

Ολιγόλεπτη στάση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Ολιγόλεπτη στάση στη Λεωφ. Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η νεκρώσιμη πομπή της Φώφης Γεννηματά.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα