Σε ΕΣΡ και Άρειο Πάγο ο Ολυμπιακός για ΕΡΤ και ΠΑΟΚ

8 mins read

Με φόντο την οικονομική πρόταση των 7 εκατ. ευρώ που έκανε στον ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενός έτους ο Ολυμπιακός επιτίθεται στην ΕΡΤ.

Σημειωτέον ότι αποτελεί ένα τεράστιο ποσό για τα δεδομένα της τηλεοπτικής αγοράς και δη για κρατικά χρήματα της ΕΡΤ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε έντονα, αρχικά στέλνοντας σχετικές επιστολές και τώρα κάνοντας καταγγελία στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ κατά της δημόσιας τηλεόρασης, ζητώντας να γίνει έρευνα και έλεγχος για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε το ΕΣΡ με επιστολή του στην οποία έχουν κοινοποιηθεί επίσης οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες και τακτικές της ΕΡΤ είναι ελέγξιμες και αμφιβόλου νομιμότητας! Ο Ολυμπιακός ζήτησε άμεσα από το ΕΣΡ να ελέγξει κατά πόσο η ΕΡΤ, με τις ενέργειές της, εκπληρώνει, ως οφείλει, τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί, καθώς και εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Πέραν της καταγγελίας προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπάρχει και ανάλογη προς τον Άρειο Πάγο.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα