ΑρχικήΕπικαιρότηταΣεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός στην Αττική

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός στην Αττική

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην Εύβοια, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας και το εστιακό βάθος στα 14,2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός υπολογίζεται στα 5,3 Ρίχτερ.

Επτά λεπτά αργότερα σημειώθηκε από το ίδιο εστιακό κέντρο σεισμός 3,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5χλμ. ο οποίος επίσης έγινε αισθητός σε περιοχές της Αττικής.

 

 

Λέκκας: Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό στην Εύβοια

Το μέγεθος του σημερινού σεισμού πρέπει να είναι το μεγαλύτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Εύβοιας γιατί δεν έχουμε ιστορικό πιο ισχυρών σεισμών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος το ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, επεσήμανε ότι έχουν σημειωθεί κάποιες κατολισθήσεις στην περιοχή.

Στο Μαντούδι επικράτησε πανικός και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη οι μαθητές βγήκαν από τα σχολεία και παραμένουν στους δρόμους.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες μαζί με την Δημοτική Αρχή και την Πολιτική Προστασία επιχειρούν τους πρώτους ελέγχους χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει κάποια στοιχεία για πιθανές ζημιές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για πιθανές καταπτώσεις και ζημιές.