ΑρχικήΕπικαιρότηταΙσχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Ιόνιο, ανοιχτά των Στροφάδων - Ακολούθησαν μετασεισμοί

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στο Ιόνιο, ανοιχτά των Στροφάδων – Ακολούθησαν μετασεισμοί

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής. Οι σεισμός έγινε ιδιαίτερα αιθητός και στην Αττική.

Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων.

Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έκανε λόγο για δύο σεισμούς 5,7 Ρίχτερ, ωστόσο, λόγω λάθους του συστήματος, τελικά ο σεισμός ήταν ένας.

 

 

Σε εξέλιξη έλεγχοι στην Ηλεία από κλιμάκια της Πυροσβεστικής και μηχανικών

«Κλιμάκια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και μηχανικών της αντιπεριφέρειας Ηλείας έχουν ξεκινήσει ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα από την διπλή σεισμική δόνηση», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Επίσης, είπε ότι «ακόμα δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, ενώ πήραμε την απόφαση για την προληπτική εκκένωση δημοσίων κτιρίων, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολιτών, όπως το κτίριο της περιφερειακής ενότητας στον Πύργο και το κτίριο των δικαστηρίων».

 

 

Ακόμη, ανέφερε ότι «οι μαθητές των σχολείων αμέσως μετά τον σεισμό συγκεντρώθηκαν στα προαύλια και έχει ήδη δοθεί προφορική εντολή, ώστε να μην λειτουργήσουν σήμερα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τυχόν ζημιές από τους σεισμούς, ενώ μηχανικοί του δήμου έχουν μεταβεί στα σχολεία, προκειμένου να ελέγξουν τα κτίρια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ