ΑρχικήΕπικαιρότηταΣεραφείμ για αντιεμβολιαστές ιερείς: Είναι αδελφοκτόνοι και δεν έχουν θέση στην Εκκλησία

Σεραφείμ για αντιεμβολιαστές ιερείς: Είναι αδελφοκτόνοι και δεν έχουν θέση στην Εκκλησία

Ενάντια στους αντιεμβολιαστές ιερείς τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αποκαλώντας τους αδελφοκτόνους.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για ηγουμένους μονών στο Άγιο Όρος που τάσσονται κατά των εμβολιασμών, υπογράμμισε ότι «αυτοί όλοι δολοφονούν τους αδελφούς τους, δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι… Είναι τόσο εγωπαθείς και εγωισταί που δεν καταλαβαίνουν αυτή την απλή αλήθεια. Η επιστήμη δεν είναι από το διάβολο από το Θεόν είναι, αλλά ο διάβολος έχει πολύ μεγάλη τέχνη. Μας κυνηγάει και από αριστερά με την αισχροτάτη αθεΐα (…) και από τα δεξιά με το ζηλωτισμό χωρίς επίγνωση».

«Όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία του γιατί δεν αγαπούν τον άνθρωπο, δεν αγαπούν το συνάνθρωπο ούτε τον εαυτό τους».

«Αυτή τη στιγμή ζούμε ένα δράμα στη χώρα, ενώ το εμβόλιο έχει γίνει από 4 – 5 δισεκ. ανθρώπους στη Γη συκοφαντείται, καθυβρίζεται… Είναι ο μόνος τρόπος υπερβάσεως αυτής της τραγικής πανδημίας» επισήμανε.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σεραφείμ, «βεβαίως έχω κάνει και την τρίτη δόση, έχω κάνει και το εμβόλιο της γρίπης και για τον έρπητα ζωστήρα και εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο».