Σωματεία των Σερρών προαναγγέλουν αντιδράσεις όπως στα Βρασνά

9 mins read

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Σερρών προαναγγέλλουν αντιδράσεις αντίστοιχες με αυτές των κατοίκων των Βρασνών.

Όπως αναφέρει το pontiki.gr, οι σύλλογοι «Όμιλος Φίλων Ανάδειξης Αρχαίας Αμφίπολης» και «Το Κάστρο», σε κοινή τους ανακοίνωση «επικροτούν και συντάσσονται με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών της 23/10/2019».

Πρόκειται για το ψήφισμα με τις ειρωνικές αναφορές στους πρόσφυγες ως «επενδυτές», για το οποίο οι δύο σύλλογοι επισημαίνουν «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης του περιεχομένου του ψηφίσματος και την άμεση ενεργοποίηση των τοπικών θεσμικών φορέων και των προσώπων της πολιτικής ηγεσίας όλων των βαθμίδων, όπως καλούνται».

Η ανακοίνωση των δύο συλλόγων επαναλαμβάνει την ειρωνική αναφορά σε κατατρεγμένους ανθρώπους ως «επενδυτές», προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις όπως στα Βρασνά της Βόλβης.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα αναφέρει «Περιμένουμε σε περίπτωση καινούργιας άφιξης «επενδυτών» την κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των Σερραίων Δημοτών σε αντιδράσεις με την δυναμική των κατοίκων των «ΒΡΑΣΝΩΝ». Είμαστε ήδη σε ετοιμότητα, παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και έχοντας πάντα κατά νου το ψήφισμα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι και πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής σε πιθανή άφιξη νέων αλλόθρησκων «αιτούντων άσυλο» στον Δήμο Σερρών. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας».

Facebook Comments