Στα 60 εκ. μπορεί να φτάσει το ύψος του χιονιού στην Αττική

11 mins read
Χιονόστρωση αναμένεται στα δυτικά και ανατολικά του νομού Αττικής. Στην Εύβοια αναμένονται μεγαλύτερα ύψη χιονιού, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το meteo.gr προχώρησε σε εκτίμηση του αθροιστικού ύψους χιονιού σε Αττική, Ανατολική Στερεά και Εύβοια έως το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr: 

⇒ Στην Αττική τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται στα βόρεια του νομού όπου σε αρκετές περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερα από 20-30 εκατοστά χιονιού, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40-60 εκατοστά. Χιονόστρωση αναμένεται στα δυτικά και ανατολικά του νομού όπου τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 10-15 εκατοστά χιονιού. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν εώς και 20 – 30 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.

⇒ Στην Εύβοια αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου ενδεικτικά στα κεντρικά ορεινά κυρίως τμήματα είναι πιθανό να σημειωθούν έως 80-100 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

⇒ Στην υπόλοιπη Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου σε αρκετές περιοχές αναμένονται έως και 20-30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 5-10 εκατοστά χιονιού. Μεγαλύτερα ύψη χιονιού αναμένονται και εδώ κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα