Στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός – Οδηγείται στις φυλακές Δομοκού

12 mins read

Ο καταδικασμένος για τη δράση του στη Χρυσή Αυγή ο ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, βρίσκεται πλέον σε ελληνικό έδαφος.

Η πτήση που μετέφερε τον Γιάννη Λαγό έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεσημέρι, σε εκτέλεση του αιτήματος έκδοσής του από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές. Οπως μετέδωσε το OPEN TV, η άφιξη Λαγού έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

O Γιάννης Λαγός μετήχθη ήδη στο Εφετείο, όπου αντιμετώπισε τις κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης -σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή. Ο ευρωβουλευτής που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας οδήθηκε και στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος του επέδωσε φυλακτήριο ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του.

Προκλητικός και στην άφιξη: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία»

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη. Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Οδηγείται στις φυλακές Δομοκού

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, απευθείας στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο Γ. Λαγός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο εφετείο . Ο εισαγγελέας ενημέρωσε τον καταδικασθέντα της Χρυσής Αυγής ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής.

Κατά την έξοδό του δύο – τρία άτομα του φώναζαν «Γιαννάρα γερά» ενώ δύο άτομα από το απέναντι πεζοδρόμιο φώναζαν «ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί».

Facebook Comments