Δεν καταθέτει ένσταση ο Λαγός

8 mins read

Mέχρι το τέλος της ημέρας έχει δικαίωμα ν’ ασκήσει έφεση κατά της έκδοσης του στην Ελλάδα ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Υπενθυμίζεται ότι η βελγική δικαιοσύνη ενέκρινε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Το προδικαστικό τμήμα του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες έκρινε πως πρέπει να εκδοθεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψάρρα, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε μία τέτοια κίνηση και σύμφωνα με πληροφορίες του δεν πρόκειται να το κάνει στις λίγες ώρες που έχει ακόμα στη διάθεση του και ένας από λόγους είναι όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι δεν περνάει και πολύ καλά στις βελγικές φυλακές όπου κρατείται. Η ημερομηνία έκδοσής του από το Βέλγιο στην Ελλάδα, δεν έχει γίνει γνωστή και δεν αναμένεται να μαθευτεί για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο από αύριο κιόλας ο Γιάννης Λαγός μπορεί να καταφθάσει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η βελγική εισαγγελία αναμένεται ν’ ανακοινώσει αύριο, Τρίτη (11/5) την οριστική της απόφαση για την έκδοση του καταδικασμένου ευρωβουλευτή στη χώρα μας και σύμφωνα με πηγή της εισαγγελίας Βρυξελλών θα χρειαστούν 7-10 ημέρες, ίσως και λιγότερο.

Facebook Comments