ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα σε υγειονομικούς του Σωτηρία...

Στις 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα σε υγειονομικούς του Σωτηρία και του Ευαγγελισμού

Στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ενώ το σήμα για την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας θα δοθεί από τα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν διαμορφωθεί σε κτίρια των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός».

Αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό 50 υγειονομικοί από το καθένα. 

Όπως έχει ήδη γράψει από το πρωί ο εξ απορρήτων και το dailypost.gr, αανακοινώσεις για το λεπτομερέστερο χρονοδιάγραμμα, ως προς το πότε, πώς και για ποιους, θα πρέπει να αναμένονται στις ανακοινώσεις της ερχόμενης Δευτέρας. Είναι, όμως, όλο και πιο σαφές ότι στην πρώτη γραμμή θα είναι οι υγειονομικοί. Μάλιστα, σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, οι προϊφδστάμενοι έχουν ξεκινήσει να παίρνουν παρουσίες για τον εμβολιασμό.

Η Μίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος-Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείο Σωτηρία, επιβεβαίωσε άλλωστε πριν από λίγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο νοσοκομείο Σωτηρία. Αν όλα πάνε καλά, από το νοσοκομείο Σωτηρία θα εκκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα.

Έχει ζητηθεί από τους υγειονομικούς να δηλώσουν ποιοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και όπως ανέφερε η κα Γκάγκα έχουν δηλώσει όλοι «ναι». «Είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε όλοι», τόνισε.