ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτον Γαλατά Χανίων αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη η Ελλάδα (Live)-  Συγκίνηση και...

Στον Γαλατά Χανίων αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη η Ελλάδα (Live)-  Συγκίνηση και δέος

«Σώπα όπου να’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» τραγουδούσαν οι παρεβρισκόμενοι καθώς το φέρετρο του μουσικοσυνθέτη έμπαινε στην εκκλησία.

Νωρίτερα, κατά την αναχώρηση της σορού από την Μητρόπολη πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκροτούσαν φωνάζοντας «αθάνατος», ενώ τραγουδούσαν συνθέσεις του εκλιπόντα. Παράλληλα πένθιμα παιάνιζε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Γάλατα έφτασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για να παραστεί νεκρώσιμη ακολουθία για τον Μίκη Θεοδωράκη. Οι Έλληνες σήμερα αποχαιρετούν «τον μεγάλο δημιουργό και αγωνιστή με το έργο του οποίου μεγάλωσαν οι δικές μας γενιές, οι οποίες θα μεταφέρουμε το μήνυμα του και στις επόμενες», ανέφερε συγκινημένος ο κ. Κουτσούμπας.

Στον ιερό ναό βρίσκεται και η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Πλήθος πολιτών αποχαιρέτησε τον κορυφαίο δημιουργό

Κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες συρρέουν από το πρωί στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη. Μεταξύ αυτών και πολλοί ξένοι τουρίστες που με τα κινητά τους τηλέφωνα καταγράφουν εικόνες από το σημείο. Την στιγμή που η σορός έφτασε στον ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος».

Στον χώρο μπροστά από τον ναό είχαν παραταχθεί –φορώντας παραδοσιακές στολές της Κρήτης– μέλη πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων, ενώ κατά την πορεία προς τον ναό φοιτητές τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Παρακολουθήστε Live: