ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στα Διαβατά - Κινήθηκαν προς το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στα Διαβατά – Κινήθηκαν προς το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων (video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι των Διαβατών Θεσσαλονίκης, ενάντια στην εγκατάσταση μεταναστών στη δομή φιλοξενίας, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με το thestival.gr, oι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που καταφτάνουν στο πρώην στρατόπεδο και προσθέτουν ότι πρόκειται για μη ταυτοποιημένους μετανάστες, οι οποίοι προκαλούν προβλήματα στην περιοχή, με συνεχείς εντάσεις και παρενοχλήσεις γυναικών.

Το κλίμα στην περιοχή είναι τεταμένο. Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων και για τη στάση των ΜΜΕ στο θέμα. «Δεν είμαστε φασίστες όπως μας παρουσιάζετε. Απλά φοβόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας» δηλώνουν.

H συγκέντρωση πραγματοποιείται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το ΚΥΤ Διαβατών.

Η αστυνομική παρουσία στην περιοχή είναι ισχυρή. Διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται επί τόπου ώστε να αποφευχθεί η κίνηση από και προς το Κέντρο Προσφύγων για την αποτροπή επεισοδίων.

Προς στιγμής επικράτησε ένταση όταν από το σημείο πέρασε ομάδα τεσσάρων μεταναστών.