Συνωστισμός μεταναστών στην Υπηρεσία Ασύλου – Έκλεισαν την Κατεχάκη

9 mins read

Για τρίτη διαδοχική ημέρα σχηματίζονται μεγάλες ουρές στην Υπηρεσία Ασύλου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Η κατάσταση εκτραχύνθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν λιγοστοί από τους εκατοντάδες που στέκονταν υπομονετικά στην ουρά, βγήκαν στο οδόστρωμα κι έκλεισαν την Κατεχάκη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και να επέμβουν τα ΜΑΤ.

Χθες δόθηκε παράταση για έξι μήνες, της ισχύος των αδειών διαμονής και των δελτίων των αιτούντων άσυλο που έληξαν κατά τη διάρκεια της αναστολής εξυπηρέτησης κοινού.

Από το πρωί βρέθηκαν στο σημείο και αστυνομικές δυνάμεις καθώς είχε προαναγγελθεί από χθες ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους εξωτερικούς χώρους της Υπηρεσίας.

«Στη χώρα μας υπάρχουν εκατό χιλιάδες αιτούντες άσυλο κάτι που δημιουργεί πίεση σε μια υπηρεσία με λίγες εκατοντάδες υπαλλήλους. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτόν το όγκο των αιτήσεων και των ανανεώσεων και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την ενημέρωσή τους, έχουν μια προσωπική ανασφάλεια και έρχονται εδώ για να λάβουν μια πληροφορία η οποία υπάρχει διαθέσιμη στο διαδίκτυο», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Και πρόσθεσε ότι οκτώ στους δέκα, δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, λέγοντας  «Το λέμε με κάθε τρόπο, η Αστυνομία είναι εδώ για να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα