ΑρχικήΕπικαιρότηταΣύψας-Γαργαλιάνος προτείνουν άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Σύψας-Γαργαλιάνος προτείνουν άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (31/08), οπότε και θα συζητηθεί το ζήτημα αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και μία ημέρα μετά, την Τρίτη, θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι δύο μέλη της επιτροπής, που μίλησαν το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Σύψας ανέφερε ότι κατά την προσωπική του άποψη και σύμφωνα με την εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, προτείνει να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημερομηνία θεωρεί κατάλληλη και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Κεραμέως: Την Τρίτη οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα

«Αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει» σημείωσε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως, η οποία υπογράμμισε ότι την Τρίτη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την υπουργό, όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους, ενώ ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Και συμπλήρωσε ότι «θα σταθμίσουμε την παράμετρο της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, ώστε να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα».