Σχολεία: «Κράσαρε» το σύστημα της τηλεκπαίδευσης

8 mins read

Με προβλήματα ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι μαθητές, το σύστημα έχει «κρασάρει» και δεν μπορούν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους.

Όπως μεταδίδει το newsit.gr, μαθητής έστειλε και φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Σε αυτές φαίνεται πως το σύστημα μέχρι στιγμής είναι απροσπέλαστο, ενώ όπως αναφέρει το παιδί το ίδιο αντιμετωπίζουν και οι συμμαθητές του.

Πάντως πολλές αναφορές για προβλήματα υπάρχουν από μαθητές και στο twitter. Σε κάποιες περιοχές που κατάφεραν να μπουν, έκαναν μάθημα μόνο 2 ώρες και μετά το σύστημα “έπεσε”. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί και αναμένεται ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

Απειλές για απουσίες 

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, γονέας καταγγέλλει πως υπάρχουν απαράδεκτες πρακτικές ενάντια στα παιδιά που δεν διαθέτουν κάμερες.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι «Υπάρχουν περιπτώσεις καθηγητών που απαιτούν web κάμερες από τους μαθητές με την απειλή απουσίας -κάποιοι έχουν το θράσος να υποδεικνύουν ότι είναι “φτηνές”».

Facebook Comments