ΑρχικήΕπικαιρότητα«Συγνώμη» θα ζητήσει από τους πολίτες ο Μητσοτάκης – Στο υπουργικό σήμερα...

«Συγνώμη» θα ζητήσει από τους πολίτες ο Μητσοτάκης – Στο υπουργικό σήμερα η αποτίμηση

Συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο στη σκιά των αντιδράσεων και της σφοδρής κριτικής της αντιπολίτευσης.

Την αποτίμηση της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού κατά την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην παρέμβαση του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς αλλά και στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, κι ενώ οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση και τον ίδιο απαντήσεις αλλά και απόδοση ευθυνών.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει συγνώμη, αναγνωρίζοντας λάθη και αστοχίες, και όχι μόνο στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική οδό, αλλά και στον συντονισμό της κρατικής μηχανής, όπως και στην διαχείριση από πλευράς δήμων και Περιφέρειας για τους δρόμους που έχουν στην ευθύνη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης δεν συζητά σε αυτή τη χρονική στιγμή, αντικατάσταση της ηγεσίας του, δηλαδή των κ.κ. Στυλιανίδη και Τουρνά.

Όσον αφορά τις ευθύνες, αναμένεται να τονίσει την ανεπάρκεια ιδιωτικών εταιρειών που είναι υπεύθυνες για την ομαλή λειτουργία των χερσαίων μεταφορών και ήδη έχει παρέμβει η κυβέρνηση.

Ειδικά για την Αττική Οδό, όπου με παρέμβαση του πρωθυπουργού έχει δεχτεί να αποζημιώσει με 2 χιλιάδες ευρώ τους οδηγούς, ανά αυτοκίνητο, που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο, ενώ θα επιβληθούν επιπλέον ποινές με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του υπουργείου Μεταφορών.

Αυτό δεν αφορά, προφανώς, τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσουν από την εταιρεία όσοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι για ώρες στον αυτοκινητόδρομο. Σε αποζημιώσεις προς τους επιβάτες θα προχωρήσει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων επέβαλε ήδη πρόστιμα.