Συναγερμός στη Βηθλεέμ λόγω κορωνοϊού – Οκτώ κρούσματα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι Έλληνες

12 mins read

Τα πρώτα που επιβεβαιώθηκαν στη Δυτική Όχθη, ώθησαν την Παλαιστινιακή Αρχή να κηρύξει από σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλα τα εδάφη.

Στο πλαίσιο αυτό θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες προσκυνήματα, μεταξύ των οποίων και η Βασιλική της Γεννήσεως

Η πόλη της Βηθλεέμ τέθηκε σε καραντίνα με διαταγή του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ μετά τον εντοπισμό οκτώ κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην περιοχή.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τα κρούσματα πρωτοεντοπίστηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής της Βηθλεέμ, όπου είχε καταλύσει το γκρουπ των 21 Ελλήνων τουριστών που βρέθηκαν αργότερα θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως σημειώνουν τοπικά ΜΜΕ, τον Φεβρουάριο είχε επισκεφθεί τη Δυτική Όχθη και μια ομάδα τουριστών από τη Νότια Κορέα που διαγνώστηκαν με τη νόσο.

Μεταξύ των έκτακτων μέτρων που αποφασίστηκαν χθες περιλαμβάνεται και το προσωρινό λουκέτο σε σχολεία και εκπαιδευτήρια, ενώ θα απαγορευτεί η επίσκεψη τουριστών στη Δυτική Όχθη μέχρι νεωτέρας, καθώς και μεγάλες συγκεντρώσεις, απεργίες, διαδηλώσεις.

Ιερουσαλήμ: Με κορωνοϊό οδηγός λεωφορείου

Την ίδια ώρα μεταξύ των 17 κρουσμάτων που έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής στο Ισραήλ περιλαμβάνεται, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας και ένας κάτοικος της ανατολικής Ιερουσαλήμ, που εργάζεται ως οδηγός λεωφορείου και πιθανώς εκτέθηκε στον κορωνοϊό κατά τη μεταφορά του γκρουπ των 21 Ελλήνων τουριστών, που είχαν επιστρέψει από προσκύνημα στην Αίγυπτο, τη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ και βγήκαν θετικοί.

Ο 38χρονος αυτός οδηγός είχε έλθει σε επαφή και με τουρίστες από την Ισπανία και τη Γερμανία, μεταδίδει το ynetnews.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, ο άνδρας νοσηλεύεται με πνευμονία σε καραντίνα στο νοσοκομείο Poriya της Τιβεριάδας, είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει τις αισθήσεις του,

Facebook Comments