ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυνελήφθη ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπάνου - Σκληρός χούλιγκαν και...

Συνελήφθη ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπάνου – Σκληρός χούλιγκαν και σεσημασμένος

Ένας νεαρός συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, πρόκειται για 23χρονο, με αλβανική καταγωγή, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος, είναι γνωστός στις αρχές για τη δράση του μιας και θεωρείται σκληρός χούλιγκαν και είναι σεσημασμένος για υπόθεση οπαδικής βίας του 2019 για την οποία εκκρεμεί η διεξαγωγή της δίκης στην οποία έχει παραπεμφθεί.

Ο 23χρονος ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου 10 χούλιγκαν που επιτέθηκαν απρόκλητα στον 19χρονο Άλκη Καμπάνο και στους δύο φίλους του, λίγα μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, ένας από τους δύο φίλους του Άλκη που επίσης χτυπήθηκαν από τους χούλιγκαν, επαλήθευσε με κατάθεσή του πως αναγνωρίζει ότι ο δολοφόνος του νεαρού ήταν ο 23χρονος. 

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεοδωρικάκος:  “Θα αποδοθεί δικαιοσύνη”

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για τη σύλληψη του 23χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία του 19χρονου στην Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία κάνει το καθήκον της.

Την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργός ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media, ενώ παράλληλα εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη και τόνισε ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Στην ανάρτηση του ο υπουργός αναφέρει:

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της.

Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

 

Συγχαρητήρια Γεωργιάδη στην ΕΛΑΣ

Τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στην ΕΛΑΣ, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες της στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

«Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου στην ΕΛΑΣ, που έδρασε με τέτοια ταχύτητα και οδήγησε στην άμεση σύλληψη του φερόμενου δράστη για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη. Η αγριότητα και η μορφή του εγκλήματος συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία. Βεβαίως, τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των δικών του ανθρώπων. Θέλω ωστόσο να πω ένα ευχαριστώ στην ΕΛΑΣ που έδρασε με τέτοια ταχύτητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.