ΑρχικήΕπικαιρότηταΣύρος: Το νησί που φέρνει κοντά την Ελλάδα με την Ιταλία

Σύρος: Το νησί που φέρνει κοντά την Ελλάδα με την Ιταλία

Το νησί φέρει μια αρχοντική ομορφιά,που όμοια της δεν υπάρχει ανάμεσα στις Κυκλάδες.

Εκ πρώτης άποψης η Σύρος πρόκειται απλώς για ένα ακόμα νησί των Κυκλάδων που φέρει τον αέρα του Αιγαίου. Προχωρώντας όμως στην καρδιά του νησιού, η αντίληψη αυτή εξαφανίζεται.

Από τη μια πλευρά η Ερμούπολη, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, είναι μια πόλη με κοσμοπολίτικο αέρα με τα πολύχρωμα νεοκλασικά να δημιουργούν την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε κάποια γειτονιά της Ιταλίας. Η αρχιτεκτονική της Ερμούπολης δεν θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα νησιά.

Μικροσκοπικά, δαιδαλώδη δρομάκια στριφογυρίζουν ανάμεσα στην ιστορική μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη, το δημαρχείο με τη 15 μέτρων σκάλα που οδηγεί στην κεντρική είσοδο.

Όπου κι αν πέσει το μάτι θυμίζει εικόνα βγαλμένη από ταινία.

Στην καρδιά της Ερμούπολης, υπάρχει η πλέον αριστοκρατική συνοικία της Σύρου, τα Βαπόρια. «Σκαρφαλωμένα» στα βράχια τα νεοκλασικά, μοιάζουν σαν πίνακας ζωγραφικής σε συνδυασμό με τον επιβλητικό γαλάζιο τρούλο του Αγίου Νικολάου να δίνει μια μοναδική πινελιά στο σκηνικό.

Από την άλλη, η Άνω Σύρος πρόκειται για το κομμάτι της Σύρου που αντιπροσωπεύει τις Κυκλάδες. Πλακόστρωτα δρομάκια, στενάκια δημιουργημένα με τα σπίτια και βουκαμβίλιες σε κάθε γωνιά να δίνουν την απαραίτητη δόση χρώματος στο ήδη γοητευτικό σκηνικό.
Ούσα χτισμένη σε ύψος η Άνω Σύρος προσφέρει θέα στο καταγάλανο Αιγαίο, που κόβει την ανάσα.

Ούσα χτισμένη σε ύψος η Άνω Σύρος προσφέρει θέα στο καταγάλανο Αιγαίο, που κόβει την ανάσα.

Η αύρα και η κοσμοπολίτικη ομορφιά του νησιού μπορούν να μαγέψουν όποιον την επισκεφθεί.