Συζήτηση για μάσκα στα κανάλια

12 mins read

Ένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, στο πλαίσιο της επιχείρησης μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού είναι η υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας.
Πρόκειται για μέτρο που εφαρμόζεται και στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όχι όμως στα στούντιο των τηλεοπτικών εκπομπών, όπου οι παρουσιαστές, συμπαρουσιαστές ή πάνελ εμφανίζονται στον αέρα χωρίς μάσκα, για τηλεοπτικούς λόγους. Το ότι από σήμερα αποφασίστηκε οι καλεσμένοι να βγαίνουν μόνο μέσω skype -τουλάχιστον αυτό εφαρμόζεται στις ενημερωτικές εκπομπές- δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται συζήτηση για το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Daily Post, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι προβληματισμένη και ήδη έχει γίνει μία πρώτη ανεπίσημη συζήτηση για το αν θα πρέπει να εφαρμοστεί η χρήση μάσκας και στα τηλεοπτικά στούντιο. Δηλαδή οι παρουσιαστές των εκπομπών να εμφανίζονται με μάσκα στον τηλεοπτικό αέρα. Αν αποφασιστεί αυτό το ενδεχόμενο, θα έχει να κάνει με την υγειονομική προστασία των εργαζομένων αφενός και αφετέρου θα περνούσε στους πολίτες ένα ισχυρό μήνυμα παραδειγματισμού, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα χαλάρωσης και είναι κρίσιμο σε αυτή τη φάση να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες για την χρήση της μάσκας.
Στο Evening Report της Τρίτης, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Μάριος Λαζανάς, αναφέρθηκε στο ζήτημα συζητώντας με τον Γιώργο Κουβαρά και το πάνελ της εκπομπής υποστηρίζοντας ότι αν η εκπομπή «πάρει κάποια πρωτοποριακά μέτρα, θα δώσει το παράδειγμα». Μάλιστα, τόνισε: «Θεωρώ ότι η απόσταση πρέπει να είναι δύο μέτρα και εγώ θα επιθυμούσα την επόμενη φορά που θα έχετε εκπομπή να φοράτε όλοι μάσκα».
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 4’:

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα