ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα δύο αγκάθια στην πατούσα της «MYTILINEOS», στο δρόμο προς το Λονδίνο

Τα δύο αγκάθια στην πατούσα της «MYTILINEOS», στο δρόμο προς το Λονδίνο

Η είδηση για την πρόθεση του Ευάγγελου Μυτιληναίου να προχωρήσει σε εισαγωγή της εταιρίας με dual listing στο χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι προφανές ότι έχει ταράξει τα εγχώρια επιχειρηματικά ύδατα.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον επιχειρηματία αναφέρουν ότι ο διακαής πόθος του είναι να καταφέρει να πετύχει υψηλότερες αποτιμήσεις, έχοντας πιθανόν στον νου του να πουλήσει τελικά την εταιρία.

Ωστόσο, κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ο Μυτιληναίος θα πρέπει πρώτα να επιλύσει δυο βασικά προβλήματα: το πρώτο αφορά στην ποιότητα εταιρικής διακυβέρνησης.. ως προς αυτό διαφαίνεται μια λύση καθώς ο όμιλος ίσως προχωρήσει σε μεταγραφή» του Μιχάλη Τσαμάζ όταν αυτός αποχωρήσει οριστικά από τον όμιλο ΟΤΕ.

Στον πολύπειρο μάνατζερ που γνωρίζει καλά θεσμικούς επενδυτές στη βρετανική πρωτεύουσα φημολογείται ότι θα ανατεθεί ο ρόλος του προέδρου της εταιρίας. Η αλλαγή αυτή, μαζί με μια σειρά δράσεων πιθανόν και να πείσει για την ανεξαρτησία της εταιρικής διακυβέρνησης.

Το δεύτερο πρόβλημα σχετίζεται προφανώς με το πρώτο, και αφορά στον τρόπο με τον οποίο ο «είναι νέος, είναι ωραίος» αντιμετωπίζει την εισηγμένη εταιρία περίπου ως το «μαγαζί του».

Στο Λονδίνο πάντως, σε αντίθεση με την Αθήνα, τα αγόρια που ασχολούνται με το χρηματιστήριο (επενδυτές, αναλυτές κλπ) είναι πολύ πιο σκληρά και δεν επιτρέπουν κανενός είδους βαλκανικά καουμποηλίκια.