ΑρχικήΕπικαιρότηταΤαξιδεύουμε στη Μακεδονία και ανακαλύπτουμε μοναδικές γεύσεις του τόπου μας!

Ταξιδεύουμε στη Μακεδονία και ανακαλύπτουμε μοναδικές γεύσεις του τόπου μας!

Αγαπάμε τον τόπο μας και για τις γεύσεις του. Σύμφωνα με το MarketNews.gr, οι αναμνήσεις από τα ταξίδια μας δεν είναι φτιαγμένες μόνο από εικόνες αλλά και από γαστριμαργικές εμπειρίες.

Γι` αυτό και οι επιλογές που ανακαλύπτουμε στα ράφια της ΑΒ που μας συστήνουν τις «Γεύσεις Μακεδονίας» είναι πολύτιμες. Δεν χρειάζεται να πάμε μέχρι τη Μακεδονία για γνωρίσουμε μια από τις πιο όμορφες όψεις της που δεν είναι άλλη, από την κουζίνα της και τα ντόπια προϊόντα της.

Διαλέγουμε από μια μεγάλη λίστα με τυριά, αλλαντικά και κρασιά επιλέγουμε τα πεντανόστιμα  όσπρια και αλεύρι, και απολαμβάνουμε τα τοπικά γλυκά αλλά και τον ελληνικό καφέ Ουζούνογλου με το σαγηνευτικό άρωμα και παράδοση από τo 1928, που κέρδισε 2 χρυσά αστέρια Superior Taste Award 2019.

Φέρνουμε τη Μακεδονία στο τραπέζι μας και ανακαλύπτουμε στο γεύμα και στο δείπνο που θα ετοιμάσουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, επιρροές αιώνων και τα πιο γοητευτικά μυστικά της βόρειας Ελλάδας.

Εκλεκτά κρασιά από το Αμύνταιο και τη Δράμα περιμένουν να τα συνδυάσουμε με περίφημα τυριά ΠΟΠ από τα Γρεβενά και τη Χαλκιδική, αλλά και με εξαιρετικά λουκάνικα από βουβαλίσιο κρέας που εκτρέφονται κοντά στη λίμνη Κερκίνη, καθώς και με μπριζόλα καπνιστή κρασάτη με φρέσκα μυρωδικά της ελληνικής γης σε συνδυασμό με κόκκινο ντόπιο κρασί ή με ένα ζουμερό φιλέτο γαλοπούλας με διαλεχτά καρυκεύματα ψημένο σε ξυλόφουρνο από τη Δράμα.

Σε κάθε προϊόν των ντόπιων παραγωγών μας, σε κάθε συνταγή της φημισμένης κουζίνας μας, συνυπάρχει η παράδοση με πινελιές από την κληρονομιά της γεύσης κάθε εποχής. Και κάθε γεύση κρύβει μέσα της μια μοναδική σύνθεση γνώσης και φαντασίας, που την κάνει απολαυστική και γι’ αυτό περιζήτητη!

Δεν τρώμε απλώς τοπικά προϊόντα, μεταφερόμαστε εκεί με τις αισθήσεις μας και μένουμε όσο θέλουμε, όσο ζητάει η όρεξή μας, με Γεύσεις Μακεδονίας, με Γεύσεις από την Ελλάδα μας.

Πηγή: MarketNews.gr