ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέλος όλα τα μέτρα για τον κορωνοιό!

Τέλος όλα τα μέτρα για τον κορωνοιό!

Μετά από τρία δύσκολα χρόνια με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εισηγήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την άρση τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης, εισηγήθηκε την άρση των μέτρων έναντι του κορονοϊού, όπως οι μάσκες. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς και τα γηροκομεία.

Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων. Δηλαδή καταργούνται οι μάσκες παντού και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -εκτός από νοσοκομεία- αλλά και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν rapid ή μοριακό τεστ κάθε εβδομάδα.

Επιπλέον, έρχεται τέλος στην πενθήμερη αναρρωτική άδεια, μέσω θετικού rapid test, και πλέον ο ασθενής θα την λαμβάνει με ιατρική γνωμάτευση, όπως στην περίπτωση της γρίπης. Να σημειωθεί ότι καταργούνται και τα ελάχιστα μέτρα που είχαν παραμείνει στην εστίαση, όπως τα απολυμαντικά στα τραπέζια.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, κάτι που αναμένεται να συμβεί πριν από το Πάσχα.

Ωστόσο, παραμένει η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.