ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων στο Σύνταγμα- Η απάντηση του δήμου...

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων στο Σύνταγμα- Η απάντηση του δήμου Αθηναίων

Τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, που έγραψαν χθες με κόκκινη μπογιά οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης, έσπευσαν να σβήσουν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, τα συνεργεία του Δήμου χθες (28/02) το βράδυ έκαναν εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου γράφτηκαν τα ονόματα.

 

 

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων μίλησε στο MEGA και εξήγησε:

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβησο0υμε ή να μην σβήσουμε». Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την  συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία», τόνισε η κ. Μπέη. «Πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες,  δεν πήγαν ειδικώς», ανέφερε κλείνοντας.

 

Ζήτησε συγγνώμη η Ρωξάνη Μπέη

Λίγη ώρα αργότερα η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αθηναίων με ανακοίνωσή της ανέφερε πως δεν έδωσε εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ζήτησε συγγνώμη.

Η δήλωση της Ρωξάνης Μπέη

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτή την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ