ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέμπη: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή - Οι επιβάτες ήταν πάνω από 400,...

Τέμπη: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή – Οι επιβάτες ήταν πάνω από 400, δηλώνει ο δικηγόρος

Κατατέθηκε ήδη η πρώτη αγωγή από πολυτραυματία που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Λάρισας, μετά την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος του πολυτραυματία, κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής και εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ, «Είναι δήλωση παράστασης για στήριξη της κατηγορίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 67 84 85 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του 932 περί αστικής ευθύνης. Αυτό περιλαμβάνει την κατηγορία ότι ο δικός μας εντολέας, ο πολυτραυματίας, έχει υποστεί – εκτός από από τη μη ασφάλεια των συγκοινωνιών, που είναι το αδίκημα αυτό που γράφουν και τα όλα τα site, που είναι στο 290 291 – επικίνδυνη σωματική βλάβη, γιατί έχουν σπάσει τα πλευρά και έχουν μπει γυαλιά στα μάτια του και δεν μπορεί να κινηθεί. Βάζουμε όμως και μια άλλη παράμετρο. Εμείς σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, καταθέσαμε τη δήλωση του ενδεχόμενου δόλου σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κινδύνευσε δηλαδή να πεθάνει. Ακόμη και τώρα, είμαστε σε μια κατάσταση που οι γιατροί προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματα του».

Ο ασθενής όπως εξηγεί στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και δεν μπορεί να κινηθεί, αφού έχουν σπάσει τα πλευρά του, έχουν μπει γυαλιά μέσα στα μάτια του και ήδη λαμβάνει ειδική θεραπεία. «Γι’ αυτό βάζουμε το ενδεχόμενο ότι υπήρχε μια πρόκληση αυτού του αδικήματος, ότι προφανώς γνώριζαν την επικινδυνότητα της κατάστασης. Γιατί υπάρχει και μια μαρτυρία που έχει πει ένας επιβάτης ότι λέει “αφήνουμε το κλειδί όπως είναι και πάμε και όπου βγει, δηλαδή γνώριζε ο σταθμάρχης”», πρόσθεσε.

Ο αριθμός των επιβατών του τρένου: Το τρένο είχε πολλούς αλλοδαπούς δηλώνει ο επιβάτης

Επισήμανε επίσης, υπολογίζει ότι οι επιβάτες του μοιραίου τρένου στα Τέμπη ήταν πιθανότατα πολύ περισσότεροι από 400, αφού μπήκαν και άνθρωποι από τη Λάρισα χωρίς εισιτήριο. «Το τρένο ήταν γεμάτο. Είχε εκτός από φοιτητές – που λένε όλα τα κανάλια – και πολλούς αλλοδαπούς. Είναι το πιο φτηνό εισιτήριο που υπάρχει. Το λέμε και το στηρίζουμε στο γεγονός ότι ήταν κλειστό το ταμείο του σταθμού Λάρισας και μπήκαν όλοι χωρίς εισιτήριο, εκτός από αυτούς που είχαν βγάλει, γι’ αυτό η εταιρεία δεν μας λέει πόσα είναι τα άτομα, που έπρεπε να μας πουν πόσοι είναι οι επιβάτες. Αυτοί δεν ξέρουν πόσοι είναι επιβάτες. Εγώ προβλέπω ότι είναι γύρω στα 400 άτομα. Τώρα πόσοι είναι οι νεκροί;», αναρωτήθηκε.