Τεχνικό το πρόβλημα που έριξε Financial Times, Bloomberg, BBC και άλλα μεγάλα διεθνή sites

7 mins read

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί μια σειρά από διεθνή ενημερωτικά site – κολοσσοί, συμπεριλαμβανομένων των Financial Times, New York Times, Le mondeBloomberg, Guardian, CNNBBC και Euronews.

Εκτός λειτουργίας και ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης gov.uk. Ο ιστότοπος της βρετανικής κυβέρνησης τέθηκε εκτός λειτουργίας σήμερα το πρωί, περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Έχουν πέσει και τα web services της Amazon, όπως και τα διεθνή site Verge και Insider.

Την ίδια ώρα σχεδόν 21.000 χρήστες του Reddit ανέφεραν προβλήματα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Tα προβλήματα άρχισαν γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδος σύμφωνα με το DownDetector, που εντοπίζει μπλακάουτ στο Διαδίκτυο. Όπως σημειώνει, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ανά την υφήλιο ανέφεραν προβλήματα στην πρόσβαση σε διάφορες ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επανήλθε, το πρόβλημα ήταν τεχνικό. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για ζήτημα με τη Fastly, μία εταιρεία cloud computing, που συνεργάζεται με τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Σε ανακοίνωσή της η Fastly ανέφερε ότι διερευνά «τον πιθανό αντίκτυπο στην απόδοση των υπηρεσιών CDN». Οι περισσότερες περιοχές κάλυψης της Fastly αντιμετώπιζαν «υποβαθμισμένη απόδοση», σύμφωνα με το Reuters.

Σταδιακά το πρόβλημα αποκαθίσταται και οι ιστοσελίδες επανέρχονται στον «αέρα».

Περισσότερα σε λίγο…

Facebook Comments

Τελευταία Νέα