ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι λέει ο Κούγιας για την Αττική Οδό - Τα ποσά που...

Τι λέει ο Κούγιας για την Αττική Οδό – Τα ποσά που μπορεί να διεκδικήσει κάποιος

Συνεχίζονται με ταχύς ρυθμούς οι μηνύσεις και οι αγωγές των πολιτών που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό κατά της εταιρίας που την διαχειρίζεται και γι’ αυτό μίλησε στο MEGA o δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας ο οποίος τόνισε πως  «οι άνθρωποι σώθηκαν εκ θαύματος».

Αιφνιδιάστηκα. Έζησα όλο αυτό το δράμα και της Αττικής Οδού, και του περιφερειακού του Υμηττού και του αεροδρομίου. Αυτό το έργο, αυτός ο δρόμος, έκανε τη ζωή μας καλύτερη. Νομίζω ότι γίνεται άγρια εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του δρόμου χωρίς να παρέχονται αντίστοιχες υπηρεσίες στους πολίτες. Ως εκ θαύματος σώθηκαν πολλοί άνθρωποι. Ενώ έχουμε υπέροχους δρόμους, αυτοί που τους διαχειρίζονται, είστε στα πλαίσια τους κέρδους, ή της κακής διαχείρισης, έδωσαν αυτή την κακή εικόνα της Ελλάδας, και οδήγησαν στο να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι”, είπε ο κ. Κούγιας.

Υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία, στον ψυχισμό, στην προσωπικότητα των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν. Οι άνθρωποι που υπέστησαν αυτή την ταλαιπωρία έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στα δικαστήρια”, συνέχισε και συμπλήρωσε πως “Τα 2.000 ευρώ ήταν μια εξαιρετική επιλογή της κυβέρνησης. Η Αττική Οδός τα έβαλε κάτω, και είδε ότι εάν γίνουν αγωγές από τους εγκλωβισμένους, θα δώσουν πολύ περισσότερα. Το πόσο στο οποίο ο κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους αποτιμά την ψυχική του οδύνη και τη ζημιά του είναι διαφορετικό“, τόνισε ο κ. Κούγιας.

Η οδύσσεια ενός καρδιοπαθή που έμεινε 22 ώρες στην Αττική Οδό

Στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μίλησε και ο κ. Τηλέμαχος Κωστόπουλος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους συμπολίτες μας που έζησαν το πολύωρο μαρτύριο στον αυτοκινητόδρομο. Ο ίδιος μπήκε στην Αττική Οδό στις 12.10 και βγήκε στις 10.10 την επόμενη μέρα.

“Μπήκα στην Αττική Οδό στις 12.10, μας άνοιξαν τις μπάρες, ρωτήσαμε αν μπορούμε να περάσουμε και μας είπαν “βεβαίως απλά θα καθυστερήσετε λίγο”. Οχτώ το πρωί που την είχα περάσει ήδη χιόνιζε, και δεν υπήρχαν μηχανήματα. Τελικά εγκλωβιστήκαμε στις 12.15 στην Αττική Οδό. Μας είπαν ότι είχε διπλώσει μια νταλίκα. Καμία άλλη ενημέρωση. Στην αρχή είπαμε ότι σίγουρα σε λίγη ώρα θα ξεκινήσουμε. Η ώρα περνούσε, δεν ερχόταν κανείς. Κατά τις 4-5 το απόγευμα πέρασε ένας άνθρωπος της Αττικής Οδού και μας είπε να πάρουμε τηλέφωνο την εταιρεία. Έχω και πρόβλημα με την καρδιά μου. Δε φάγαμε κάτι, νερό είχαμε ένα μπουκάλι”, περιέγραψε ο κ. Κωστόπουλος.

“Απεριόριστο” το ποσό που μπορούν αν διεκδικήσουν οι πολίτες

“Ένας καθηγητής Φυσικής σε Λύκειο, είχε ανάγκη να πάει τουαλέτα, το έκανε εκεί, και στη συνέχεια άρχισε να πλένεται με το χιόνι. Θέλω να συμβουλεύσω τον κύριο, και στον πιο απλό δικηγόρο να πάει, εσείς θα αποτιμήσετε το πόσο σας κόστισε αυτή η ιστορία, το ποσό είναι απεριόριστο. Αυτά που περιγράψατε θα τα αξιολογήσει ένας δικαστής”, τόνισε ο κ. Κούγιας.

“Με έχει εκπλήξει η απουσία του κ. Πατούλη. Τον έβλεπα να φωτογραφίζεται δίπλα σε καινούργια μηχανήματα, πριν από το δράμα, και έκτοτε δεν τον ξαναείδα πουθενά”, σημείωσε ο ίδιος κλείνοντας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ