Τι λέει ο Κούγιας για τον Λυκουρέζο και τη μαφία των φυλακών – Αποκαλύψεις στο BrainStorming

32 mins read

«Σε τόσο σπουδαία υπόθεση θα έπρεπε να υπάρχει μια ενημέρωση, η υπόθεση (σσ «μαφία των φυλακών») ξεκίνησε από το 2010», είπε ο κ. Κούγιας στην εκπομπή BrainStorming του Σταμάτη Ζαχαρού και του Γιώργου Πιέρρου στο Action24.

«Τότε ο πρώην εισαγγελέας Μαύρου Χρήματος, ενημερώνει ότι φεύγουν τεράστια ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού», δηλαδή, όπως εξήγησε έπαιρναν τα χρήματα από πού προορίζονταν για τη ΔΕΗ αλλά δεν κατέβαλαν ποτέ την οφειλή και έστελναν τα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού. Το ποσό ανερχόταν στα 245 εκατομμύρια ευρώ. «Ο εντολέας μου είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, επικεφαλής του νομικού τμήματος της Εθνικής Τραπέζης και νομικός σύμβουλος της ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος (σσ φέρεται και εκείνος να εμπλέκεται στη «μαφία των φυλακών» και τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου) κατόπιν ενημερώσεως Νικολούλη μπλόκαρε 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες της Ελβετίας». Όπως εξήγησε στις τράπεζες της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ δεν μπορούσε να προβεί σε κάποια κίνηση καθώς δεν είναι διεθνείς τράπεζες και έχουν ιδιαίτερες συμβάσεις.

Οι ιδιοκτήτες της Energa και της Hellas Power έστειλαν εκεί τα χρήματα. «Ενώ η κ. Παραρέου, η εισαγγελέας Οικονομικού εγκλήματος, έστειλε τους κατηγορουμένους στο ακροατήριο για υπεξαίρεση 230 εκατομμυρίων ευρώ, ένας εισαγγελέας, που είναι συνταξιούχος πλέον, ασκεί αναίρεση υπέρ των συμφερόντων Φλώρου», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, προσέθεσε ότι ο Άρειος Πάγος παρέμεινε στο ύψος του και τους παρέπεμψε με αμετάκλητο βούλευμα.

«Ακριβώς σε αυτό το σημείο που έγινε η παραπομπή, κορυφαίοι πολιτικοί ταγοί, όπως ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Μαρκογιαννάκης, αρχίζουν να πλησιάζουν τον εντολέα μου (σσ Γιώργο Αντωνόπουλο) με σκοπό να τον πείσουν μαζί με διακεκριμένους δικηγόρους, που είναι ακόμα στην υπηρεσία του κ. Φλώρου, να κάνουν το μεγαλύτερο νομικό τρικ που έχει υπάρξει ποτέ», αποκάλυψε ο γνωστός ποινικολόγος. Και συνέχισε: «Ο ίδιος μου είπε σαφή υπονοούμενα για χρήματα, ακραίες απειλές, για να «βαφτίσει» τη διαφορά ως διαιτητική διαφορά (ότι υπάρχουν δύο που μαλώνουν και έχουν συμφέροντα και οι δύο). Αυτομάτως αίρεται το αξιόποινο, οπότε αυτοί που πήραν τα λεφτά και τα έχουν στην Ελβετία δεν θα πάνε στο δικαστήριο ως κατηγορούμενοι».

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας, ο εντολέας του Γιώργος Αντωνόπουλος που εκπροσωπούσε το δημόσιο, αντιστάθηκε και τους πρότεινε, αφού ήδη έχει δεσμεύσει τα χρήματα της Ελβετίας, να φέρουν σε δεσμευμένο λογαριασμό της Ελλάδας τα χρήματα από τις off shore κι εκείνος με την σειρά του να τους παραπέμψει στη Διαιτησία, που θα είναι ανώτατοι δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίου και εκπρόσωποι των δύο εταιρειών και θα αποφασίσει αν δικαιούται τα χρήματα το Δημόσιο ή εκείνοι.

Ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε ότι το τελευταίο ραντεβού πριν το δικαστήριο έγινε με πρωτοβουλία του Τάκη Μπαλτάκου στο καφέ το Attica, εκεί παρευρέθησαν ο Μπαλτάκος, ο Φλώρος και ο εντολέας του ενώ δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου είναι ο κ. Δημητρακόπουλος, συνεταίρος του κ. Μπαλτάκου. Εκεί επανέλαβαν την πρότασή τους στον κ. Αντωνόπουλο, οποίος του είπε ότι δέχεται αλλά θα φέρουν πίσω τα λεφτά. Όπως κατέθεσε και ο κ. Μπαλτάκος, υπογράμμισε ο κ. Κούγιας, στον ανακριτή για την έρευνα που έγινε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του κ. Αντωνόπουλου, ο Φλώρος άρχισε να γκρεμίζει το μαγαζί και να εξαπολύει ακραίες εκφράσεις και απειλές εις βάρος του. Λίγο μετά έγινε η απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρους του με πυροβολισμό στο στόμα που για χιλιοστά δεν ήταν μοιραίος. «Από εκεί και πέρα αρχίζει το μαρτύριο του εντολέως μου», λέει χαρακτηριστικά.

Τότε άρχισαν να τηλεφωνούν από τις φυλακές και να τον απειλούν ενώ όπως σημειώνει ο γνωστός ποινικολόγος ηθικός αυτουργός ήταν ο κ. Φλώρος.

«Η αστυνομία αρχίζει να επισκέπτεται με εντολή του επικεφαλής των εγκλημάτων κατά της ζωής, κ. Ντουίτση, σε διάφορες φυλακές που ο κ. Αραβατινός μετάγη γιατί ήθελε να βοηθήσει τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης για να πάρει πληροφορίες. Σε αυτή τη διαδικασία που είχε στο δικαστήριο ο κ. Φλώρος, ο Αλέξανδρς Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, κάνουν διάφορες επαφές με τον αείμνηστο Ζαφειρόπουλο, που είναι επίσης δικηγόρος του Φλώρου», εξήγησε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του κ. Κούγια, ο Αριστείδης Φλώρος, υποστήριξε ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος του ζήτησαν χρήματα ενώ ο Γιώργος Αντωνόπουλος διατείνεται ότι εκείνος ποτέ δε του ζήτησε χρήματα. Στο μεσοδιάστημα ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός και θέλει αυτόκλητα να μεσολαβήσει και να λυθεί η διαφορά μεταξύ Φλώρου και Αντωνόπουλου.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο να τα βρει ο Φλώρος με τον εντολέα μου, δηλαδή ο εντολέας μου να μασήσει τα λόγια του, να κρύψει την αλήθεια για το αν είναι ηθικός αυτουργός ο Φλώρος. Σε αυτό το σημείο έρχεται η Δικαιοσύνη και λέει ότι όλες οι επαφές του περιβάλλοντος Αντωνόπουλου έχουν γίνει με πρωτοβουλία των δικηγόρων Φλώρου», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Facebook Comments