“Σκευωρία” καταγγέλλει στο υπόμνημά του ο Λυκουρέζος – Συνεχίζεται η απολογία

14 mins read

Ενημέρωση: Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να μιλά στο απολογητικό του υπόμνημα, για «σκευωρία» σε βάρος του υποστηρίζοντας πως ουδέποτε επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους και σε καμία περίπτωση δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές.

Επίσης, αρνείται ότι ζήτησε δυο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του και πλέον, προφυλακισμένος δικηγόρος.

Νωρίτερα:

Στον ανακριτή έφθασε στις 12 το μεσημέρι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά την παράταση που πήρε για την ομολογία του σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή του στη “μαφία των φυλακών”.

Με όχημα της αντιτρομοκρατικής έφθασε ο γνωστός δικηγόρος στο Εφετείο καλούμενος να απολογηθεί με την κατηγορία «μέλους εγκληματικής οργάνωσης». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορός του, Θρασύβουλος Κονταξή, θα υποβάλει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας του βασιζόμενη στις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Ο κ. Λυκουρέζος εμφανίστηκε χαμογελαστός στον ανακριτή συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, τα παιδιά του και τη σύντροφό του Νατάσα Καλογρίδη. Αυτή την ώρα απολογείται αρνούμενος κάθε κατηγορία.

Νωρίτερα οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και εκείνος στη “μαφία των φυλακών”.

Η πρωτοφανής ιστορία για τα ελληνικά χρονικά άρχισε να έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος το πρωί της Παρασκευής. Το μεσημέρι της Παρασκευής παρουσιάστηκαν και οι δύο στο γραφείο του ανακριτή και πήραν παράταση για να απολογηθούν εντός τριών ημερών. Και οι δύο αρνούνται κάθε εμπλοκή.

“Εγώ και Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν”, αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου έξω από το γραφείο του ανακριτή, εκφράζοντας έτσι την έκπληξή του για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

“Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μένω άναυδος, αυτό έχω να πω, τίποτα παραπάνω”, δήλωσε αντιστοίχως ο Θεόδωρος Παναγόπουλος.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα