ΑρχικήΕπικαιρότηταΛυκουρέζος: Ζήτησα αμοιβή 200.000€ για να διευθετηθεί η αντιδικία Φλώρου-Αντωνόπουλου

Λυκουρέζος: Ζήτησα αμοιβή 200.000€ για να διευθετηθεί η αντιδικία Φλώρου-Αντωνόπουλου

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και αποκάλυψε ότι ζήτησε 200.000 ευρώ ως αμοιβή στο πλαίσιο της διευθέτησης της υπόθεσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος εξήγησε ότι είχε ζητήσει από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, δικηγόρο του κρατούμενου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, 200.000 ως αμοιβή, προκειμένου όπως είπε «είτε να μην παρασταθουμε, είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή». Όπως, σημείωσε ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι ζήτησε το ποσό των 200.000 ευρώ από τον Φλώρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ως «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνοπουλου».

Ο κ. Λυκουρέζος υποστήριξε πως γινόταν προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις» (σ. σ. από τον Φλώρο και τον Αντωνόπουλο) στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του Γ. Αντωνόπουλου: «Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή». «Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν», προσέθεσε.

Διέψευσε τα ποσά που είχαν αναφέρει και αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων. «Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρεζος ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».