ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας πουλήθηκε για 18 εκατ. ευρώ! Ποιος είναι...

Το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας πουλήθηκε για 18 εκατ. ευρώ! Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, σε κορυφαία και απλησίαστη περιοχή, έχει πανοραμική θέα στη θάλασσα και στην Ακρόπολη, είναι ρετιρέ και όμως, παρότι ένα τέτοιο διαμέρισμα δεν προσέλκυε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μεγάλους και ενδιαφερόμενους αγοραστές, πωλήθηκε πριν μερικές εβδομάδες για 18 εκατ. ευρώ!

Το απέκτησε ένας Ελβετός και έσπασε ρεκόρ των τελευταίων ετών στις συναλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα οικιστικών ακινήτων της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα σπίτι 320 τ.μ. στην περιοχή των Ανακτόρων, που περιστοιχίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου.

Ο νέος ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», είναι ένας Ελβετός επιχειρηματίας με ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα και έδωσε ένα αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της αθηναϊκής αγοράς, περίπου 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Είναι παλαιάς κατασκευής ρετιρέ, ένα από τα λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα στην περιοχή, διαθέτει θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό, στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα, αλλά και ένα ασανσέρ που έχει απευθείας πρόσβαση σε αυτό.

Ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Volkers, του δικτύου συμβούλων που έκανε και το μεγάλο ντιλ, μίλησε στην εφημερίδα και αποκάλυψε ότι η συναλλαγή χρειάστηκε περίπου 10 μήνες για να ολοκληρωθεί.