Το απαγορευμένο της Ακρίτα- Ο Βαξεβάνης στο πλευρό της: «Ποιος βλάκας έχει το θράσος να τη λογοκρίνει;»

11 mins read

Όπως καταγγέλει η γνωστή δημοσιογράφος-συγγραφέας- σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα, η εφημερίδα «Τα Νέα» με την οποία συνεργάζεται επί 20 χρόνια, για πρώτη φορά λογόκρινε ένα κείμενο της και δεν το δημοσίευσε.

Η κυρία Ακρίτα γνωστοποίησε το γεγονός στη σελίδα της στο facebook, αποκαλύπτοντας ότι το κείμενο αφορούσε το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο και την ακίνητη περιουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Λέει μάλιστα ότι και η ίδια έχει σπίτι στην περιοχή και προσπαθούσε να το νοικιάσει και να το πουλήσει χωρίς να τα καταφέρει, εκτιμώντας ότι τα 1.500 ευρώ ενοίκιο είναι αδιανόητο αυτή την εποχή.

Η κυρία Ακρίτα κάλεσε τους πολυάριθμους followers της να κάνουν share το κείμενο της και, πράγματι, ανταποκρίθηκαν χιλιάδες. Μεταξύ αυτών και ένας που αναφέρει: «Καθήκον μας. Ήδη μου έστειλε ο Βαξ να το κοινοποιήσουμε όλοι σε περίπτωση που δεν είχα επισκεφτεί ακόμη τον τοίχο σου».

Ο «Βαξ» που στέλνει το άρθρο της για κοινοποιήσεις είναι, υποθέτουμε, ο Βαξεβάνης, ο οποίος έγραψε και κείμενο συμπαράστασης στο facebook:

“Το πρώτο που σκέφτεται κάποιος είναι ποιος βλάκας είχε τέτοιο θράσος να λογοκρίνει την Ακρίτα και ταυτόχρονα πίστευε πως έτσι μουλωχτά και πέτσινα θα τελειώσουν όλα. Εκεί που κάποτε κρεμούσαν οι δημοσιογράφοι τις τσάντες τους, κρεμάνε τώρα οι Κουρτάκηδες τις φωτογραφίες του Μητσοτάκη για εικονοστάσι. Τουλάχιστον να τις κρεμάνε χαμηλά να μην πάθουν σβερκόπιασμα. Έτσι είναι οι καιροί. Ζούμε την εποχή των τεράτων. Το νέο πασχίζει να γεννηθεί και το παλιό δεν έχει πεθάνει. Κακοφορμίζει όμως και βρωμάει. Το κείμενο της Έλενας μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Κανένας δε μπορεί να τη λογοκρίνει, ούτε να κλειδώσει στόματα και μυαλά. Διαδώστε παντού το κείμενο.”

Αναμενόμενο. Και το κείμενο και η στήριξη.

Facebook Comments