Το απόρρητο σχέδιο της κυβέρνησης με διπλό μπάι-πας για να φέρνει μάσκες

26 mins read

Με τις μάσκες να είναι σημαντικά όπλα στη μάχη κατά του κορωνοϊού και την Κίνα να παρέχει βοήθεια με κιβώτια με μάσκες και ιατρικό εξοπλισμό σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, η ελληνική κυβέρνηση καταστρώνει πλάνο προκειμένου να εξασφαλίσει προστατευτικές ιατρικές μάσκες και να μην πέσει στην παγίδα που έχουν πέσει άλλες χώρες.

Όπως αναφέρεται στο ethnos.gr, και σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, με εντολή Μητσοτάκη, η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα απόρρητο σχέδιο προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα (μάσκες κλπ) τα οποία είναι αναγκαία σε αυτή τη φάση.

Μεταξύ άλλων το κυβερνητικό επιτελείο κάνει συστηματική δουλειά στο διπλωματικό παρασκήνιο και ποντάρει στην οικονομική στήριξη των ιδιωτών. Μάλιστα με δύο κινήσεις ματ φιλοδοξεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα. Η κίνηση αφορά στο διπλό μπάι – πας που επιχειρεί να κάνει στα εμπόδια παραλαβής των αναλώσιμων προϊόντων.

Μάλιστα για να εξασφαλιστεί ότι οι προμηθευτές θα τιμήσουν την υπογραφή τους, η φόρτωση του υγειονομικού υλικού μετά την αγορά του, γίνεται από ελληνικό κέντρο logistics στη Σαγκάη. Παράλληλα για να αποφευχθεί το μπλόκο ανταγωνιστών στους ενδιάμεσους σταθμούς της πτήσης προς την Ελλάδα, επιλέγονται ως αεροδρόμια ανεφοδιασμού αυτά των Εμιράτων αλλά και του Αζερμπαϊτζάν. «Θα είμαστε σίγουροι μόνο όταν προσγειωθεί το αεροσκάφος», είναι το μήνυμα που έχει στείλει ο πρωθυπουργός στα κυβερνητικά στελέχη.

Πόλεμος κατασκόπων για τις μάσκες

Πάντως η αγορά υγειονομικού υλικού προκαλεί μάχη χαρακωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο με υπόγειες συγκρούσεις και εμπλοκή ακόμα και των μυστικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Γαλλίας όπου δεν μπόρεσε να προμηθεύσει τρία νοσοκομεία της επειδή στην πίστα του αεροδρομίου της Σαγκάης, από όπου και θα απογειωνόταν το αεροσκάφος έγινε μια ιδιότυπη δημοπρασία με πλειοδότες Αμερικανούς ιδιώτες. Ακόμη στις αρχές του περασμένου μήνα πραγματοποιήθηκε πόλεμος μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, καθώς οι μάσκες που μετέφερε αεροσκάφος στο Βερολίνο κατασχέθηκαν όταν έκανε στάση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ.

Γερμανία εναντίον ΗΠΑ 

Καταγγελίες του Βερολίνο κάνουν λόγο για κατάσχεση φορτίου μασκών το οποίο θα έφθανε στη Γερμανία μέσω Ταϊλάνδης, αλλά με παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό οδηγήθηκε στις ΗΠΑ! Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου, για την οποία προορίζονταν οι μάσκες, κατήγγειλε στη γερμανική «Die Welt» ότι, αμερικανική εταιρία δελέασε τον κατασκευαστή με ποσό μεγαλύτερο από αυτό που είχαν καταβάλει οι Γερμανοί και καρπώθηκε τις μάσκες.

Αυτά ωστόσο δεν είναι τα μοναδικά παραδείγματά αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς ώστε με κάθε μέσο να εξασφαλιστεί προστατευτικός εξοπλισμός κατά του φονικού ιού.

Χαρακτηριστικό είναι πως , σύμφωνα με διεθνή μέσα, η Υπηρεσία Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών του Ισραήλ, Μοσάντ, έχει εκκινήσει διάφορες μυστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να φτάσουν αεροπορικώς στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες τεστ κορωνοϊού. Τοπικά ΜΜΕ, που επικαλούνται ανώνυμες ιατρικές πηγές και αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρουν πως τα κιτ έχουν αγοραστεί από ένα κράτος “εχθρό” που δεν θα ήθελε να αποκαλυφθεί αυτή η συναλλαγή.

Η Κίνα στο πλευρό της Ευρώπης

H Κίνα αν και χτυπημένη άγρια από τον κορωνοϊό στέκεται στο πλευρό της Ευρώπης προσφέροντας τόνους μασκών και ιατρικού εξοπλισμού σε πολλές χώρες.

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες αυτές, που έχει δεχτεί ιατρική βοήθεια από την Κίνα, με εκατομμύρια μάσκες να φτάνουν ως δωρεά από την κινεζική κυβέρνηση αλλά και εταιρίες, δίνοντας μια ανάσα στα νοσοκομεία.

Και η Ιταλία, όμως, έχει δεχτεί τεράστια ιατρική βοήθεια από την Κίνα, καθώς στη χώρα που πλήττεται από τον φονικό ιό, έχουν φτάσει 30 τόνοι ιατρικού εξοπλισμού αλλά και ειδικοί (γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας) που θα δίνουν τα φώτα τους στους Ιταλούς συναδέλφους τους για την αντιμετώπιση του Covid – 19.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα