ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο ιλιγγιώδες ποσό που αποκόμισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πουλώντας μερικές από τις...

Το ιλιγγιώδες ποσό που αποκόμισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πουλώντας μερικές από τις μετοχές του

255,6 εκατ ευρώ έβαλε στην τσέπη ο μεγαλομέτοχος, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του φερώνυμου ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος καθώς ολοκληρώθηκε το placement για τη διάθεση 7,2 εκ. μετοχών στην τιμή των 35,50 ευρώ σε νέους επενδυτές.

Κατόπιν της διαδικασίας αυτής ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατέχει (άμεσα και έμμεσα) 30.764.162 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της εταιρείας.

Οι μετοχές αυτές αντιπροσωπεύουν ποσοστό 21,529% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου αυτής.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας της Mytilinaios πούλησε τις μετοχές του σχεδόν στο υψηλότερο σημείο που βρέθηκε ποτέ η μετοχή του ομίλου του. Ειδικότερα, η μετοχή της Μυτιληναίος κόστιζε 13,27 ευρώ το Σεπτέμβριο του 2022. Έκτοτε διέγραψε μια φρενήρη πορεία και σε ενάμιση χρόνο σχεδόν τριπλασίασε την αξία της.

Από το ποσό αυτό θα πρέπει φυσικά να αφαιρεθούν και κάποια ποσά που έχει πληρώσει σε προμήθειες, γεγονός που απομειώνει κάπως το τελικό ποσό. Χωρίς φυσικά η μείωση αυτή να είναι σημαντική.

Μια ακόμη εντυπωσιακή παρατήρηση, σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αγόρασε τις μετοχές αυτές (κατα κάποιον τρόπο) από τον αδελφό του Γιάννη. Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2019 ο Ευάγγελος αγόρασε το 13,4% που κατείχε ο αδελφός του, Μάλιστα η εξαγορά έγινε χωρίς να ξοδέψει “μετρητά” , καθώς για την πράξη αυτή είχε λάβει “μετοχοδάνειο”.

Πρόκειται πιθανότατα για μια από τις πλέον εντυπωσιακές κινήσεις Έλληνα επιχειρηματία στην ιστορία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Δικαιωματικά θα μπορούσε να του αποδοθεί ο τίτλος του “Έλληνα Μέσσι των Χρηματιστηρίων”. Πλέον, διατηρώντας σημαντικό ποσοστό μετοχών, ο Μυτιληναίος βάζει πλώρη για τις διεθνείς αγορές με στόχο να βελτιώσει τη λειτουργία του ομίλου του και φυσικά να αυξήσει περαιτέρω την αξία των μετοχών της.