ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στο Πεδίο του Άρεως είναι γεγονός

Το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στο Πεδίο του Άρεως είναι γεγονός

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής η οποία  στηρίζει τα ζώα συντροφιάς, έρχεται το πρώτο φεστιβάλ φιλοζωίας το Σάββατο 23 και τη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Πεδίο του Άρεως

23 & 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 – ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

11.00 – 20.00

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη φροντίδα και την προστασία των ζώων συντροφιάς και διοργανώνει το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας με ελεύθερη είσοδο. Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023, το Πεδίο του Άρεως, ανοίγει τις «πόρτες» του και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια συναρπαστική γιορτή με επίκεντρο τους τετράποδους φίλους μας.

Για δύο ολόκληρες ημέρες, φιλοζωικές οργανώσεις, κτηνίατροι, groomers, εκπαιδευτές καθώς και αφοσιωμένοι εθελοντές που αγαπούν τα ζώα, θα συναντηθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Περιφέρειας Αττικής μετατρέποντας το κέντρο της πόλης μας σε έναν χώρο αναψυχής και ενημέρωσης.

Το γνωστό σε όλους μας κόκκινο τραινάκι θα μεταφέρει τους επισκέπτες μαζί με τους σκύλους τους  από το Σύνταγμα μέχρι το Πεδίον του Άρεως το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12.00 έως τις 18.00. Μια προσφορά από την Δ/νση Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.  

Ο επισκέπτης μπορεί να ξεκινήσει τη βόλτα του από τα Φιλοζωικά Σωματεία της Αττικής και τα ζώα συντροφιάς που είναι προς υιοθεσία και αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι. 

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα οργανώνονται παιχνίδια για τους επισκέπτες με τους σκύλους με πολλά δώρα για τους νικητές. Η Μαίρη Μηλιαρέση, η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης θα αναλάβουν τους διαγωνισμούς  για την «πιο χαρούμενη ουρά», «την πιο αστεία φάτσα» και το «πιο αταίριαστο ζευγάρι» με μεγάλα δώρα.  

Το Σάββατο το βράδυ στις 20.30 θα προβληθεί η ταινία “A Dog’s Way Home”, σε ένα διαμορφωμένο από την Elpedison  «υπαίθριο σινεμά»!!

Και την Κυριακή το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 20.30 με μια συναυλία από τους Swinging Cats.  

Οδηγίες για τους επισκέπτες

 Όλοι οι σκύλοι πρέπει να είναι με λουρί

Απαγορεύονται σκύλες σε οίστρο

Σκύλοι επιθετικοί θα απομακρύνονται από το Φεστιβάλ

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους