Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

15 mins read

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλωσορίζει για πρώτη χρονιά και θέτει υπό την αιγίδα του τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx σε εκδήλωση που  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στις 11:30 στην Αλεξανδρούπολη στο Grecotel Astir Egnatia, με κύριο σκοπό τη διάδοση και προώθηση καινοτόμων ιδεών ικανών να αποτελέσουν πρότυπα έμπνευσης.

Το θέμα του πρώτου main event είναι το “ATOMO” atom<ἄτομον<ἄ στερητικό + τέμνω – αυτό που δεν τέμνεται,επιλεγμένο από τη θεωρία του φιλόσοφου Δημόκριτου, θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στον φιλόσοφο το όνομα του οποίου υιοθετήθηκε από το Πανεπιστημιακό  Ίδρυμα της Θράκης.

Η επιλογή της θεματολογίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Δημόκριτος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας, ήταν αυτός που στην προσπάθεια κατανόησης της αρχής του κόσμου εισήγαγε την έννοια του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου. Πάνω στο άτομο που δεν διαιρείται και μικρότερό του δεν υπάρχει, χτίζεται όλος ο κόσμος.

Το πρώτο TEDx DUTH θα προσπαθήσει να δώσει μια πολύπλευρη οπτική στην έννοια του ΑΤΟΜΟΥ.

Οι ομιλητές των 3 Sessions προέρχονται από το χώρο των επιστημών, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού, των τεχνών, της προσωπικής αυτοβελτίωσης. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν ο καθένας από τα βιώματά του, την οπτική τους γύρω από το θέμα. Πέραν των ομιλιών, μοναδικά performances και workshops θα πλαισιώνουν το θέμα προσδίδοντας μια πρωτότυπη εμπειρία.

Παρουσιάστρια της ημέρας θα είναι η Νικολέττα Ράλλη.

Ομιλητές:

Session 1- Split_the_Atom: Μαριάνθη Φραγκοπούλου, Γιώργος Πιέρρος, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης
Session 2-Atom_On: Ιωάννης Σομαλακίδης, Αλεξία Κωτσή, Θεράπων Φάκας
Session 3-Beyond_Atom: Νάντια Κοντογεώργη,Αχιλλέας Γραβάνης, Δημήτρης Καρυπίδης

Ταυτότητα τουTED-TEDx και του TEDxDUTH
Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την διάδοση νέων και καινοτόμων ιδεών. Ξεκίνησε πριν από 30 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο ΤED = Technology – Entertainment – Design.

Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων εκδηλώσεων που έχει ως στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TED-like εμπειρία.

Το TEDxDUTH είναι για φοιτητική πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία διοργανώνεται από φοιτητές του από όλες τις 4 πόλεις έδρες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,με στόχο τη γεφύρωση της διαφορετικότητας και της απόστασης στην ακριτική Θράκη και της διάδοσης καινοτόμων ιδεών πέραν των ορίων μιας πόλης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα