ΑρχικήΕπικαιρότηταΤοπίο στην ομίχλη από την αφρικανική σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες- Σε...

Τοπίο στην ομίχλη από την αφρικανική σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες- Σε πέπλο άμμου η Κρήτη

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κάνει ποδαρικό ο Απρίλιος που μοιάζει περισσότερο με Μάιο.

Ο Μάρτιος που ολοκληρώνεται σήμερα, ήταν ο πιο ζεστός των τελευταίων 14 ετών, ενώ και οι πρώτες δέκα του Απριλίου θα κυλήσουν έτσι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Πολλοί Αθηναίοι Πλήθος  γέμισαν σήμερα τις παραλίες του Λεκανοπεδίου, εικόνες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μετά το Πάσχα.

Η Λιβαδειά έπιασε την πιο υψηλή θερμοκρασία

Σήμερα η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στη Λιβαδειά και ήταν ίση με 28.8 βαθμούς Κελσίου. Στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας το θερμόμετρο έδειξε 27.8 βαθμούς, η υψηλότερη για Μάρτιο επίσης από το 2009 που λειτουργεί ο σταθμός. Στους Μεταξάδες Έβρου σημειώθηκε η υψηλότερη για Μάρτιο από το 2010 που λειτουργεί ο σταθμός.

Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι από τις 13 Μαρτίου 2023, η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας του νερού παγκοσμίως καταρρίπτει καθημερινά ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ατμοσφαιρικής και Ωκεανών (NOAA).

Σβήστηκε η Κρήτη

Όπως φαίνεται από τις εικόνες που δημοσιεύει και  το cretapost.gr, η αφρικανική σκόνη έχει «σκεπάσει» τον ουρανό πάνω από παραλία, όπου έσπευσαν πολίτες για να εκμεταλλευτούν τις υψηλές θερμοκρασίες. Παρά την προειδοποίηση για την παρουσία σκόνης στον αέρα, αλλά και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας οι άνθρωποι δεν παρέμειναν στα σπίτια τους.

Στις φωτογραφίες που έρχονται από το σημείο, οι λουόμενοι φαίνεται να παρατηρούν το φαινόμενο.

Αφρικανική σκόνη στο Ηράκλειο
Αφρικανική σκόνη στο Ηράκλειο

Ο Απρίλης θα ξεκινήσει Δευτέρα και Τρίτη με θερμοκρασίες Μαΐου, θα έρθει και λίγο σκόνη από την Αφρική. την Τετάρτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, θα παραμείνει όμως σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.

Από την Τετάρτη στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από την σκόνη.