ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαραμένει επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Παραμένει επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Παραμένει στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε την Πέμπτη να ανανεώσει τη θητεία της κ. Τουλουπάκη με ψήφους οκτώ προς τρεις.

Νωρίτερα:

Με φόντο την υπόθεση Novartis συνεδριάζει σήμερα συνεδριάζει σήμερα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την παραμονή της Ελένης Τουλουπάκη ή την αλλαγή της.

Σήμερα θα αποφασιστεί από το το 11μελές Α.Δ.Σ. αν η κ. Τουλουπάκη ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς μαζί με τους επίκουρους Εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα και Γιώργο Πολυκράτη, έχουν πετύχει τους στόχους τους. Σημειωτέον ότι είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή καθώς οι εισαγγελείς Διαφθοράς ολοκληρώνουν την ποινική αποτίμηση για τους Αντώνη Σαμαράς, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Μάριου Σαλμά που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τουλουπάκη επιθυμεί την ανανέωση της θητείας της για τα επόμενα δύο έτη ενώ και άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί είναι θετικοί γι’ αυτή την θέση. Η σημερινή απόφαση δεν είναι απαραιτήτως οριστική καθώς υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.