ΑρχικήΠολιτικήΔίνει και ονόματα ο Κοντονής: «Πολάκης και Παπαγγελόπουλος είχαν στήσει παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης»

Δίνει και ονόματα ο Κοντονής: «Πολάκης και Παπαγγελόπουλος είχαν στήσει παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης»

Βαριές κατηγορίες κατά του Παύλο Πολάκη και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, λέγοντας ότι είχαν στήσει ένα «παρά-υπουργείο» Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis, είπε: «Όταν είδα τον κατάλογο των πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ειλικρινά σας λέω ότι συγκλονίστηκα. Έβλεπα ανθρώπους που ήταν αδύνατον να έχουν εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση».

 

«Τι δουλειά έχει ο υπηρεσιακός τότε πρωθυπουργός, κύριος Πικραμμένος;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει ούτε για να αγοραστεί γραφική ύλη. Τα περιθώρια παρέμβασης του είναι μηδενικά. Ο κος Στουρνάρας δεν μπορούσε εκ του νόμου. Ο κος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών. Πολύ περισσότερο τον κο Σαμαρά».

«Υπήρχε παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι με αφορμή αυτή την υπόθεση, ίσως και νωρίτερα, ότι είχε συγκροτηθεί ένα παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την υπόθεση της Novartis, ούτε εγώ τότε ως υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε ο τότε υπουργός Υγείας κύριος Ξανθός, είχαμε κάποια συμμετοχή. Αντίθετα, είχαν οι αναπληρωτές (Πολάκης, Παπαγγελόπουλος). Ήταν και μόνιμοι συνομιλητές του πρωθυπουργού», συνέχισε.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έβαλε στο κάδρο και τoν τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς «βόμβα» τη δήλωση του στο συνέδριο της «Καθημερινής». «Όταν λέει δεν έπρεπε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι, τι μας λέει εδώ; Ότι υπήρχε εμπλοκή κάποιου παραστήματος και κάποιας παρακάμερας που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου; Eάν αυτό ισχύει λυπάμαι για λογαριασμό του».

«Το σκάνδαλο Novartis ήταν σκάνδαλο»

«Δεν γνωρίζω αν αποδόθηκε όντως δικαιοσύνη. Αυτό που συγκράτησα είναι ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα δόθηκαν λευκά στη κοινωνία και ότι από την αρχή κάποιοι δεν είχαν απολύτως καμία εμπλοκή. Εκτιμούσα πως ίσως να υπάρχουν, γι΄ αυτό και έστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Υπήρχε σκάνδαλο, κάτι συνέβαινε. Παράνομη συνταγογράφηση. Γι’ αυτήν δεν έδωσαν λογαριασμό οι υπεύθυνοι, δηλαδή οι γιατροί, τους οποίους είχε εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα, όσο αυτή την έκανε η κα Ράικου. Οταν ανέλαβε η κα Τουλουπάκη εγκαταλείφθηκε αυτό και η υπόθεση στράφηκε σε πολιτικά πρόσωπα και είδαμε τι έγινε»

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του Γιώργου Φλωρίδη, είπε ότι «κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, υπάρχει όμως ένας κίνδυνος. Εάν τελικώς παραμείνει η διάταξη να τιμωρούνται με φυλάκιση και να εκτίουν την φυλάκιση για πλημμελήματα, το υπουργείο θα πρέπει να έχει υπόψη ότι η χώρα δεν μπορεί να έχει πάνω από 8.500-9.000 φυλακισμένους γιατί τότε δεν θα έχουμε φυλακές, αλλά κάτεργα. Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι για σοβαρή πλημμεληματική παράβαση, δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με καταδικασμένους με κακούργημα, γιατί τότε θα έχουμε άλλες καταστάσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ