ΑρχικήΕπικαιρότηταΤσιαπαρίκου, Πρόεδρος ΡΑΣ: «Δολοφονία χαρακτήρα εναντίον μου- Είμαι μάνα, νιώθω συντριβή»

Τσιαπαρίκου, Πρόεδρος ΡΑΣ: «Δολοφονία χαρακτήρα εναντίον μου- Είμαι μάνα, νιώθω συντριβή»

Η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, που εκ των υστέρων ανακοίνωσε τα περί ανεπαρκούς εκπαίδευσης των σταθμαρχών, νιώθει ότι συντελείται οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του χαρακτήρα της.

Η ξαφνικά λαλίστατη κυρία Τσιαπαρίκου, στην πρώτη προσωπική της ανακοίνωση μετά το δυστύχημα των Τεμπών, προτιμά έναν αυτοαναφορικό τόνο, σε ένα μακροσκελές κείμενο, μέσω του οποίου ενημερώνει ότι είναι μητέρα και νιώθει συντριβή, ενημερώνει λεπτομερώς για τις σπουδές της και καταλήγει λέγοντας ότι θα υπερασπίζεται το δίκιο και την αλήθεια.

Η ανάρτηση της κυρίας Τσιαπαρίκου στο facebook:

«Επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη επιχείρηση δολοφονίας Χαρακτήρα στο πρόσωπό μου.

Επειδή εργάζομαι 25 συναπτά έτη, με ήθος, σιωπηλά και αποτελεσματικά.

Επειδή από όπου και να πέρασα, ναυτιλία, κοινωνική ασφάλιση, υγεία, μεταφορές, η πορεία μου και η δουλειά μου υπήρξε αψεγάδιαστη.

Επειδή οι σπουδές και οι περγαμηνές μου είναι πραγματικές και αδιαμφησβήτητες: Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πειραιά, Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Μεταφορές University of Wales-Cardiff, Διδακτορικό με Άριστα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Επειδή δεν προέρχομαι από πολιτικό ή οικονομικό τζάκι.

Επειδή είμαι γυναίκα.

Επειδή τα κατάφερα μόνη, προερχόμενη από πάμφτωχη οικογένεια, καθώς ο συγχωρεμένος πατέρας μου βοηθούσε εμπράκτως όποιον είχε ανάγκη στον τόπο του, Ζωγράφου, Φωκίδα και όχι μόνο.

Επειδή εργάστηκα και ως υπάλληλος του ΕΦΚΑ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου.

Επειδή οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στο δημόσιο και συχνά και ιδιωτικό τομέα.

Επειδή, από όποια θέση και αν βρέθηκα προσπάθησα να διορθώσω, να δημιουργήσω, να φτιάξω ότι δεν φτιάχνεται σε ένα διαλυμένο κράτος.

Επειδή είμαι μάνα και νιώθω συντριβή για τους ανθρώπους και τα παιδιά που χάθηκαν.

Θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια και να κάνω ότι περνάει από τα χέρια μου για να μπορούν να ζήσουν τα παιδιά μας στη χώρα μας με ασφάλεια και προοπτική.

Θα υπερασπίζομαι το Δίκιο και την Αλήθεια!»


Το πόρισμα της ΡΑΣ

Μεταξύ άλλων, το πόρισμα της ΡΑΣ που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα, τονίζει πως ο ΟΣΕ «δεν εξασφάλισε, ως όφειλε, πρόγραμμα κατάρτισης του προσωπικού και των συστημάτων, τα οποία διασφαλίζουν ότι διατηρείται η επάρκεια προσόντων του προσωπικού και εκτελούνται αναλόγως τα σχετικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων ρυθμίσεων σχετικά με την καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση».

Το έργο της ΡΑΣ

Στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων σημειώνεται:

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με την επωνυμία «ΡΑΣ», συστάθηκε με το ν.3891/2010 (Α’188) με κύριο σκοπό τη στήριξη του ανοίγματος της αγοράς σιδηροδρομικών μεταφορών στον ανταγωνισμό. Το 2013 οι αρμοδιότητές της ενισχύθηκαν και έχει, σήμερα, τις ακόλουθες:

1. Είναι ο Ρυθμιστικός Φορέας για την ελληνική σιδηροδρομική αγορά, αρμόδιος μεταξύ άλλων και για θέματα ανταγωνισμού στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

2. Είναι ο Φορέας Αδειοδότησης Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων.

3. Είναι ο εθνικός Φορέας Επιβολής του Κανονισμού (ΕΚ) 1371/2007 «σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών».

4. Είναι η Εθνική Αρχή Ασφάλειας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Η ΡΑΣ απολαμβάνει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη διοικητική Αρχή.

Ανάμεσα στους στόχους της περιλαμβάνονται:

Να διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις συστάσεις ασφάλειας μέσω της παρακολούθησης της εφαρμογής των σχεδίων ασφάλειας.

Να προάγει την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας και τον καθορισμό κοινών προτύπων ασφάλειας.

Να ενισχύει την ενημέρωση με πρωτοβουλίες ασφάλειας και να συμβάλλει στην καλλιέργεια θετικής κουλτούρας ασφαλείας.